כבוד לאשדוד באיטליה: פרס איסטנבול לעיר הידידותית לסביבה לשנת 2019

הערב בטקס שנערך בנאפולי באיטליה זכתה העיר אשדוד לפרס אות אינסטנבול לשנת 2019 . את הפרס קיבל בשם העיר ראש העיר אשדוד דר יחיאל לסרי: "פרס זה מהווה גם אחריות גדולה: להמשיך בשימור הסביבה בכלל, והסביבה הימית בפרט  ובאחריות הקולקטיבית המשותפת שלנו, על איכו

לסרי מקבל את הפרס. צילום: INFO/RAC
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

בטקס מרשים אשר התקיים בנאפולי שבאיטליה, זכתה אשדוד לכבוד גדול עם הענקת פרס אות איסטנבול לעיר הידידותית לסביבה לשנת 2019.  זו  הפעם הראשונה בתולדות הפרס, שהוא מוענק לעיר בישראל והדבר מסב גאווה גדולה למדינה

 הפרס מוענק כחלק מפעילות אמנת ברצלונה לשמירה על סביבת הים התיכון ואזור החוף המנוהלת על-ידי The Mediterranean Action Plan שהיא אחת מתוכניות האזורים הימיים של התוכנית לאיכות הסביבה של האו"ם UNEP – United Nations Environment Programme .

ישראל, בהובלת המשרד להגנת הסביבה, חברה פעילה באמנה אזורית זו המאגדת את כל מדינות אגן הים התיכון בפעילות משותפת לשיפור מצב הים וחופיו. חבר השופטים – המורכב ממועצת המנהלים של האמנה, ונשיאת נציבות הים התיכון לפיתוח בר-קיימא – הגיעו להחלטה זו בעקבות חוות דעת של צוות מומחים וסקירה יסודית של בקשות שהתקבלו מערים ים תיכוניות נוספות.

הוועדה הזמינה ערים שנמצאות מסביב לאגן הים התיכון להגיש מועמדות על-ידי הדגמת צעדים קונקרטיים שננקטו והתקדמות שהושגה תחת ארבע קטגוריות עיקריות: הגנה על טבע ומגוון ביולוגי; סביבה בנויה (דיור ותכנון עירוני); קיימות חברתית, כלכלית ותרבותית; וממשל. וזאת בהתאם לסדרי העדיפויות של תוכנית הפעולה הים תיכונית והעקרונות המעוגנים באמנת ברצלונה.

ועדה טכנית שהוקמה על ידי נציגי תוכנית הסביבה של האו"ם / תוכנית הפעולה הים תיכונית (UNEP / MAP) – מזכירות אמנת ברצלונה, כולל מרכזי פעילות אזוריים של MAP, ושלושה מומחים עצמאיים העריכו את היישומים על פי קריטריוני הבחירה, ובהמשך רשמו שלוש ערים: העיר אשדוד נבחרה בסופו של דבר על ידי חבר השופטים כמנצחת, ואחריה קריקנביצה (קרואטיה) בתור המדורגת שניה, והטאי (טורקיה) נבחרה למקום השלישי. חבר השופטים התרשם במיוחד מהמאמצים שאשדוד עושה לעומת האתגרים העומדים בפניה כעיר גדולה המשלבת נמל ואזורי תעשייה לרבות תעשייה כבדה מחד ומשאבי ים וטבע ייחודיים מאידך.

bfecf357 553b 448e bae0 bd21bf80a643

 

אשדוד הדגימה מערכת של אמצעי קיימות משולבים שהוכיחו חשיבה לטווח ארוך בשילוב יישום מתמיד של תכניות בכל תחומי החיים בעיר, כגון: יעילות אנרגטית, תחבורה ציבורית מתקדמת, ניהול מים מיטבי הכולל הפחתת נזילות. כמו-כן נימוקי הזכייה התייחסו לתוכניות המופעלות באשדוד להעלאת מודעות ציבורית לתמיכה בקיימות, ולאמצעים חדשניים נוספים הכוללים הפחתת סיכוני שיטפונות והגנה על החופים המופעלים באשדוד.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי: "בחלוף עשור של עשייה אינטנסיבית ,אני גאה בכך שהוועדות המקצועיות אשר בחנו את מכלול העשייה העירונית בתחום הקיימות והחיבור המהותי של אשדוד לים התיכון, בתרבות, אמנות, חופי הרחצה הנהדרים, מרכז הפיתוח לחקר הדולפינים ,העשייה החינוכית, הפיתוח של רצועת החוף,שיתוף הפעולה ההדוק עם איגוד ערים לאיכות הסביבה ועוד, מצאה כי אשדוד ראויה למעמד המכובד של קבלת האות. זוהי תעודת כבוד לעיר ולתושביה, אנו רואים בים את אחד המשאבים החשובים ביותר לעיר ונמשיך להתמודד עם האתגרים ולהציב לעצמנו יעדים נוספים בתחום. "

השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין: "אני מברך את העיר אשדוד ואת ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, על זכייתם בפרס איסטנבול לסביבה ידידותית. עיריית אשדוד ממצבת את עצמה בחזית העשייה הסביבתית במדינת ישראל ואני רואה חשיבות רבה בזכייה להעלאת המודעות של מדינות הים התיכון בכלל ובישראל בפרט למאמצים הנעשים בכל הרמות, לשמר את הים ומשאביו לנו ולדורות הבאים. פעילות עירונית זו מצטרפת להפסקה הכמעט מוחלטת של הזרמת מזהמים לים התיכון מישראל ומהווה אמצעי משלים לשמירת על הסביבה החופית".

בעקבות הכרזת חבר השופטים בפרס, הודיע מנכ"ל UNEP MAP -גטאנו לאונה, כי "הפעולות שננקטו על ידי עיריית אשדוד בכדי ליישב בין פיתוח להגנה על הסביבה ולהגן על אזור החוף, מדגימות את חשיבות התפקיד של ערים וממשל מקומי בחיזוק הקיימות באזור הים התיכון .

מדינת ישראל היא אחת מ-22 המדינות החברות באמנת ברצלונה להגנת הים התיכון. ישראל מתפקדת כחברה מובילה בשישה מתוך שבעת הפרוטוקולים של האמנה, שעיסוקם בהפחתת זיהום ים ממקורות יבשתיים, מהטלת פסולת לים, בניהול אינטגרטיבי של חופים, במגוון המינים הימיים, בניהול מצבי חירום של אירועי זיהום בשמן ובטיפול ופעילויות קידוח והפקת גז ונפט בים.

עדיין קיימים אתגרים רבים בפני מדינות אגן הים התיכון שעיקרם פסולת ימית, הצורך בשמורות טבע ימיות, אתגרי שינוי אקלים והצורך לעבור לכלכלה מעגלית המפחיתה בזיהום.

*צילומים:  ל INFO/RAC

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן