סוכה של כבוד

אליהו כהן (85) תושב אשדוד מתגורר לבדו ללא בני משפחה נוספים. מתנדב באיחוד הצלה נקרא לסייע לו לבנות את הסוכה – וגילה חבר חדש

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

יצחק מזרחי מאשדוד, חובש מתנדב בפרוייקט "תן כבוד" של איחוד הצלה נקרא ע"י אליהו לסייע לו לבנות סוכה כדי שיוכל גם השנה, לזכות לשבת בסוכה בביתו. יצחק הגיע בסיוע חברו והחלו במצבע ניקוי הגינה ובניית הסוכה לכבודו של אליהו כדי שיוכל לחגוג את החג על הצד הטוב ביותר. "זיכיתי להיות חלק מהפרוייקט המדהים של "תן כבוד" ולפגוש פעם בשבוע באופן קבוע את אליהו", סיפר יצחק. "לשבת לשוחח ולעקוב אחר מצבו הבריאותי, הפרויקט יוצר חיבור של מעבר למטפל ומטופל ונוצרים קשרי חברות, זיכיתי הפעם בזכיה נוספת של מצוות בניית סוכה. אני מודה ליצחק ולאיחוד הצלה על כל העזרה לאורך השנה, יצחק מגיע פעם בשבוע לשבת ולבדוק אותי וזה עוזר המון, והפעם העזרה הייתה כפולה ומעבר למצופה".

באיחוד הצלה הסבירו כי תוחלת החיים בעולם הולכת וגדלה, הרפואה המודרנית והטיפולים הרפואיים הקיימים כיום מעניקים לכולנו חיים ארוכים יותר. פרויקט "תן כבוד" של "איחוד הצלה" מנסה להעניק לאותם אנשים בחברה הישראלית חיים איכותיים ובריאים יותר!

התפתחות הרפואה והטכנולוגיה בעשורים האחרונים הובילה לשינוי במשך ובחומרת המחלות. מחלות שהיו בעבר קצרות והסתיימו במוות מהיר, הפכו לכרוניות וארוכות יותר הכרוכות בטיפולים ארוכי טווח.

חלק מהקשישים החיים לבדם הינם עריריים, חולים כרוניים, בעלי נכויות ו/או קושי תפקודי כזה או אחר, אשר הטיפול בהם הינו מורכב ומצריך מעקב, בקרה והדרכה של הרופא המטפל. פרויקט "תן כבוד" של "איחוד הצלה" בא לתת מענה רפואי רציף במטרה לשמר ולשפר את מצב בריאותם של קשישים אלה.

3df0e5bc fdad 401b ba26 a3120b203d23

"תן כבוד" מופעל ע"י מתנדבים בעלי הכשרה רפואית המבקרים בבתי הקשישים ובודקים להם מדדים רפואיים בסיסיים, מדדים אלו מועברים למאגר נתונים ונמצאים תחת מעקב יום יומי ע"י גורם רפואי, אשר במידת הצורך דואג להפנות את הקשיש להמשך טיפול במרפאה או לחילופין יוצר קשר עם רופא המשפחה של הקשיש. במקרי חירום ובהתאם לשיקול דעתו של הרופא האחראי על הפרויקט, מפונה הקשיש לחדר מיון.

אין ספק כי לעיתים עצם הביקור התכוף אצל הקשיש משפר את מצב רוחו, התחושה של הבדידות יוצרת מועקה בפני עצמה, אך המעקב המתמיד אחר מצב בריאותו של הקשיש מאפשרת להיות עם הצבע על הדופק ובמקרה הנוכחי המשמעות של ה"אצבע על הדופק" מקבלת משנה חשיבות.

ההידרדרות במצב בריאותו של הקשיש איננה מגיעה בדרך כלל בבת אחת, הזיהוי המוקדם והטיפול המוקדם יכולים לשנות את מצב בריאותו ולאפשר לו לקבל את הטיפול עוד בטרם מצבו הבריאותי של הקשיש מידרדר.

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן