"רציתי למות, אבל בורא עולם חשב אחרת והציל אותי המון פעמים" – רגעים מרגשים בביתם של אחת הניצולות האחרונות שנותרו עם מספר מקועקע על זרועה
.זיכרונות שלא נמחקים
ציפורה, שנולדה בינואר 1925 ברומניה, נושאת על זרועה את המספר שקועקע עליה במחנה העבודה – עדות אילמת לזוועות שעברה. אמנם השנים טשטשו את המספר, אך לא את הזיכרונות, שמלווים אותה יום יום.
ברגעים המרגשים של החגיגה, ציפורה פרצה בבכי וסיפרה: "מעולם לא חגגו לי ככה יום הולדת, גם לא כשהייתי ילדה. תודה לכם על השמחה, אני רק רוצה קצת לחם וזהו."
הישרדות בלתי נתפסת – וסיפור של בדידות
ציפורה איבדה את כל משפחתה בשואה וניצלה מספר פעמים ממוות בטוח. בעדות מצמררת סיפרה כיצד עברה התעללות קשה במחנות: "מנגלה היה מתעלל בי וסוטר לי על הפנים. היו מכים אותי עם מקל באורך שני מטר ששבר לי את הגב."
באותם רגעים חשוכים, היא ייחלה למות, אך לדבריה, "בורא עולם חשב אחרת והציל אותי שוב ושוב."
"לתת זה זכות": קריאה לתמיכה בניצולי שואה
מנכ"ל חסדי נעמי, העמותה שאירגנה לה את יום ההולדת, משה כהן, התייחס למעמד המרגש ואמר: "סיפורה של ציפורה מדגיש את הצורך להעניק לניצולי השואה שנותרו תמיכה וחום. לכל אחד יש הזדמנות להושיט יד – אם בביקור, בתרומה או בכל סיוע מעשי. לתת זה זכות."
לתרומות וסיוע לניצולי שואה וקשישים, ניתן להיכנס לאתר חסדי נעמי: www.naomi.org.il.
The platform not only delivers breaking news but also features in-depth analyses and opinion pieces, ensuring that readers are well-informed. Check out the latest articles on economic policies and market developments at Iraq Business News.