תכירו את הזוג מאשדוד שהביא מהולנד את הפוד טארק (פיש אנד צ'יפס) השווה לאשדוד

יונימותמי הגיעו למתחם ביג ותוך כדי נושמים את האוויר ומרגישים את האווירה כמו באירופה ומחליטים ששם יוקם המשאית הראשונה של המזון באשדוד

צילום: יחצ
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

כל מי שביקר בהולנד יכול לזהות את הדוכנים של הצ'יפס ההולנדי על פי התור הארוך ועשרות האנשים שיוצאים עם קונוסים בהם צ'יפס חם עם מיונז או רטבים אחרים. לצד החנויות, בערי החוף ובפארקים אפשר למצוא פוד טראק צ'יפס הולנדי.
לצ'יפס ההולנדי מספר שמות Frites, Dutch Fries, Patat או Vlaamse Frites אולם כולם מוגשים בתוך קונוסים מנייר, כאשר הם טובעים בתוך רטבים. בחלק מהחנויות מגישים עם הצ'יפס לצד עשרות סוגי רטבים לבחירה.
המכנה המשותף של כל דוכני הצ'יפס ההולנדי הוא טיגון תפוחי האדמה, אשר מוגשים לוהטים בתוך קונוס נייר, עם קיסם וערימות אינסופיות של רוטב, מה שהופך אותם ל-Street Food האולטימטיבי.
יוני ותמי זוג נשוי מזה 6 שנים מגדלים ילדה משותפת , הכירו בתל אביב כאשר היה ברור לתמי שהיא מקבלת את המצב שלא מצאה את בחיר ליבה, עד שהכירה את יוני שקטן ממנה ב- 4 שנים.
תמי היתה בת 33 ויוני בן 29 לא היה גיל לאהבה הזו , הם נועדו להיות יחד, כל מי שעובר בביג לא שוכח להגיד להם שלום דרך הפוד טראק.
יוני עוסק מאז גיל 15 בתחום המזון גדל לתוך זה מאז ומתמיד רצה לפרוץ בתחום, תוך כדי ירח דבש עם תמי בהולנד, תמי בהריון מתקדם במנצ וחשק לצ'יפס,
מסתובבים ברחובות הולנד אמצע דצמבר גשום וקר מחממים בקונוס צ'יפס חם עם גבינת צ'ידר חמה מעל וחושבים למה אין בארץ את התענוג הזה ואיך הם מביאים את זה לישראל.


מחשבה יוצרת מציאות וכך היה חזרו לארץ עם חלום ומחשבה איך הם מביאים לאזרח הישראלי את התחושה של חו"ל או הכי קרוב לשם.
הם הגיעו למתחם ביג ותוך כדי נושמים את האוויר ומרגישים את האווירה של מול פתוח כמו באירופה ומחליטים שם יוקם המשאית הראשונה של המזון באשדוד.
הפוד טראק חונה בסמוך לכניסה של מתחם ביג אשדוד ומוכר לחובבי המטוגן צ'יפס הולנדי מקורי וכיאה לעיר השוכנת לחופי הים התיכון והדגים הם חלק מרכזי בחיים העירוניים, מוגשות לצד הצ'יפס רצועות דג מצופות ומטוגנות.
בתפריט של המסעדה הניידת מגישים שני סוגי צ'יפס: צ'יפס פריך וצ'יפס בטטה, שניהם מוגשים בתוספת רטבים : קטשופ, חרדל, מיונז, צ'ילי מתוק.
כמו בגירסת המקור ההולנדית, הצ'יפס מוגש חם בתוך קונוס נייר לצד בירה מהחבית, בדיוק כמו ברחובות הולנד הרחוקה והקפואה. 

הכול הלך מדהים עד שנכנס מגיפת הקורונה ופגעה כמו בכל אזרח גם בהם מכה חזקה בסגר האחרון, מי שמכיר את הזוג יודע שאותם אי אפשר לייאש וישר התאימו את עצמם למצב החדש והמציאו את עצמם כדי לשרוד, ומפה יצאו לשטח המשאית נוסעת בכל רחבי הארץ לאירועים ותערוכות ופסטיבלים הם הקימו את המשאית אוכל לכל אירוע שכוללת מלבד מנת הדגל פיש אנד צ'יפס עם 4 סוגי צ'יפס .
הם היום יודעים לתת לכל אירוע והזמנה תפריט מותאם החל מאירועים שבהם יש ילדים: פופקורן, שערות סבתא, נקניקיה בלחמניה, שניצלים, כנפיים בציפוי, עד קינוחים חלביים: וופל בלגי על מקל, מיני פנקייק, קרפ, באן שוקולד או חלווה וצ'ורוס.
היום השמים הם הגבול עבורם הם יודעים להגיע לכל מקום, עם הציוד הנדרש , החיוך הכובש, והכול תחת חוקי הקורונה החדשים תו הירוק, מרחב פתוח, אוכל סטרילי וביטיחותי.
אז אם הגעתם לביג אשדוד תקפצו ליוני ותמי בכניסה להגיד שלום בטוח שתקבלו חיבוק חם.

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן