השוטרת המשקרת עדיין משרתת במשטרה

לפני כחודשיים הוגש כנגד השוטרת רוית עמנואל כתב אישום עם ראיות חותכות. אך למרות זאת ובניגוד לפקודות הקבע של המשטרה, עמנואל עדין משרתת במשטרה . עו״ד דמרי: ״המשך שירותה במשטרה בלתי נתפס בעליל״. המשטרה: ״נוכח החלטת מח״ש, עניינה ישקל כמקובל במקרים אלה״

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

כחודשיים לאחר שהוגש כתב אישום כנגד השוטרת רוית עמנואל בגין ביצוע עבירות של שיבוש מהלכי משפט ושימוש לרעה בכוח המשרה, זאת לאחר שרשמה לכאורה דוחות תנועה פיקטיביים לנהגים, אתר ׳וואלה׳ חושף כי עמנואל ממשיכה עדיין לשרת במשטרה.

כזכור הפרשה, שקיבלה את הכותרת ״השוטרת המשקרת״, נחשפה בשנת 2018 וכיכבה בכלי התקשורת. עמונאל אז שימשה שוטרת תנועה בתחנת אשדוד. נהגים שקיבלו ממנה דוחות תנועה ממנה, טענו כי מדובר בדו״ח פיקטיבי לכאורה. תלונות הצטברו אצל עורך הדין, ערן דמרי, מומחה לדיני תעבורה. חלק מהנהגים בחרו להישפט ולא לשלם את הדו״ח. ובחלק מפסקי הדין הם זוכו לאור סרטונים ממצלמות אבטחה ממקום מתן הדו״ח. עמנואל הועברה לתחנת אשקלון, אך נשארה במשטרה. לאחר פרסום המקרים הגיבה בזמנו המשטרה "השוטרת אכן פעלה בחוסר מקצועיות שאינו אופייני לשוטר במערך התנועה ובכלל – ולכן הוחלט לנקוט נגדה צעדים פיקודיים, להעבירה מתפקיד במערך התנועה ובמקביל תפקודה ייבחן בעתיד גם בתפקידה החדש. יחד עם זאת, מקרה חריג זה שטופל בהתאם אינו מעיד על עשרות אלפי שוטרים שעושים את עבודתם נאמנה ומצילים חיי אדם מדי יום ביומו". מח״ש בחר תחילה לסגור את התיק, אך עו״ד דמרי התעקש ולא ויתר ונלחם למען הנהגים. בסופו של דבר כאמור בסוף דצמבר 2020 הוגש כנגד עמנואל כתב אישום.

למרות כתב האישום המלווה בסרטונים וראיות חותכות לכאורה ובניגוד לתקנות המשטרה, עמנואל ממשיכה לשרת במשטרה. הדבר מנוגד לפקודת הקבע של המשטרה, שקובעת כי איש משטרה, החשוד בביצוע עבירה שיש עמה קלון ואשר הודה בכתב בביצוע העבירה, או שנתגלו ראיות בלתי תלויות וחד משמעיות המבססות את החשד – יפוטר. לעניין זה, מגדירה הפקודה כי עבירה שיש עימה קלון מוגדרת ככזו שיש בה משום חוסר נקיון כפיים או פגיעה בטוהר המידות או פגיעה באמות המידה המוסריות, המחייבות איש משטרה, במקרה של עמנואל יש לכאורה ראיות בלתי תלויות וחד משמעיות – מספר סרטונים שמתעדים באופן ברור כי בשלוש הזדמנויות שונות, מסרה הנאשמת לנהגים דוד נזרי, יוסי ממן ועידן רחימי, דו"ח תנועה כוזב על סכום של 500 שקלים על אי עצירה להולך רגל כאשר מעבר החציה היה ריק מאדם.

 יתרה מכך, ההחלטה לא לפטר את עמנואל עומדת בסתירה כביכול עם נוהל 'נקיטת אמצעים מנהליים כלפי שוטר המעורב בעבירה', שנכלל במסגרת פקודות המטה הארצי, שקובע כי היה ונתגלו ראיות חד-משמעיות ובלתי תלויות המבססות את החשד כי שוטר ביצע עבירה שיש עמה קלון – על המשטרה לפטרו. 'פתח המילוט' שמאפשר למשטרה להשאירה בארגון נשען על סעיף נוסף בנוהל, שקובע כי "רשאי גורם מוסמך שלא לפטר השוטר מטעמים מיוחדים שיירשמו". נשאלת השאלה מה הסיבה שבמשטרה ממשיכים להעסיק את עמנואל?

מתגובת המשטרה נמסר כי: ״יישקל כמקובל במקרים אלה״.

עו״ד דמרי:״לא ברור מה מסתתר מאחורי צמד המילים "צנעת הפרט”? עו״ד דמרי מסר בתגובה: "המשך שירותה במשטרה בעודה נאשמת בפלילים, עומד כאמור בסתירה לפקודות המשטרה והנהלים שמתיימרים בפירסומם לחזק את אמון הציבור כלפיה. בלתי נתפס בעליל, כי שוטרת אשר פעלה תוך ידיעה מכוונת לתוצאה ושהוגש כנגדה כתב אישום בגין עבירות כל כך חמורות, שעומדות בניגוד לחובתה הראשונה של המשטרה לשרת תוך ניקיון כפיים את אזרחיה, תמשיך ללבוש מדי משטרה ולהחזיק בתפקיד הדורש בראש ובראשונה יושרה והגינות כלפי הציבור. ראוי כי לכל הפחות, היתה משתפת את קורבנותיה של השוטרת והאזרחים את העילה בגינה החליטה לפרוס עליה מטריית הגנה זו ומפרסמת מה מסתתר מאחורי צמד המילים "צנעת הפרט". כך גם יתאפשר לאותם שוטרים שפוטרו או שעומדים בפני שימוע טרום פיטורין, לטעון כנגד מכורח צנעת הפרט

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן