תכירו: דור פלג מאשדוד, מומחה למטבח האיטלקי, שמבשל נגד הזרם וממציא עצמו כל פעם מחדש

למרות שדור פלג (28) מאשדוד הוא אוטודידקט, שמעולם לא למד בישול באופן רשמי, יש לו ידע קולינרי עצום. הוא מתכונאי, יועץ קולינרי ויוצר תוכן מוביל, עם מיליוני צפיות, מאות אלפי עוקבים ועשרות אלפי תלמידים בוגרי הקורסים הדיגיטליים וסדנאות הבישול והאפייה שלו.

צילום: דוד מויאל ודור פלג
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

האוכל, שמהווה לדידו נושא חשוב ומשמעותי, השתלב אצלו גם בהקשר למלחמה. אחרי שהשתחרר מהמילואים בחיל המודיעין , אליהם גויס ב-7 באוקטובר, הוא בישל בהתנדבות עם הצוות שלו, בין השאר, ארוחות שהוכנסו בשיירות לחיילים בעזה וארוחות לצוותי רפואה.

"לאכול את איטליה": ספר שמשלב דפוס עם דיגיטל

אחרי שטייל במשך שנים בעקבות האוכל בעולם ואכל מאכלים מקומיים אותנטיים, התמקד פלג במטבח האיטלקי והתמחה בו. בימים אלה יצא לאור ספר הביכורים שלו "לאכול את איטליה", שמהדורתו הראשונה אזלה תוך ימים ספורים ומהדורתו השנייה הולכת ואוזלת. "בא לי לעשות משהו כמו של פעם. בעידן שבו הכל דיגיטלי יש קסם בספר מודפס שהוא מוצר פיזי, שנשלח הביתה", אומר פלג, שמודה שהוא אוהב ללכת נגד הזרם והטרנד.


הספר, שגורם לדבריו אפילו להתלהבות של האיטלקים, "כשהם רואים את המנות בדיוק כפי שהם מכירים אותן", הוא תולדה של למעלה מ-15 שנים של מחקר, טעימות וטיולים קולינריים, ופותח בפני הקוראים את הדלת לעולם הבישול האיטלקי. פלג מזמין את קוראי הספר להצטרף ל"מסע קולינרי עשיר ומגוון בארץ המגף, שיהפוך את המטבח שלכם לחגיגה של טעמים, תרבות ואהבה, ויעניק לכם את הביטחון ליצור מנות מופלאות בעצמכם".

הספר הוא בן 280 עמודים, שהוא הגדול ביותר בנושא הבישול האיטלקי שיצא לאור בישראל אי פעם, והוא מסע קולינרי עצום ופסיפס מרהיב שלו. הוא משלב בין מסורת לחדשנות בכפרים הקטנים ובערים הגדולות, וכולל גם מתכונים משפחתיים ומתכונים של מסעדות הטובות בעולם, שהן בעלות כוכבי מישלן, שמהווים דירוג למצוינות קולינרית. יש בספר למעלה מ-100 מתכונים כשרים בכל הרמות, מכל רחבי איטליה: ממנות ראשונות מרהיבות או סלטים צבעוניים ועד אוכל רחוב מושחת, פסטות ארטיזניות (צבעוניות, בעבודת יד), פיצות יצירתיות, מנות דג, עוף ובקר מנחמות, וקינוחים יוצאי דופן. בעשרות מתכונים מופיע ברקוד שניתן לסריקה באמצעות מצלמת הסמרטפון, שמכיל סרטון בו מדגים פלג, הלכה למעשה, את הכנת המנה.


משנה מקום משנה הישגים

פלג, שנולד וגדל בגן יבנה, מתגורר כיום באשדוד " כל החיים הייתי באשדוד, שהיא לגן יבנאים מקום לבלות בו. אני מכיר את העיר, מכיר בה אנשים ומסעדות ולכן היה לי מאוד טבעי לעבור לגור בה, מעבר לזה שהיא עיר מדהימה ואימפריה קולינרית", הוא אומר.


כשהחל בלימודיו העל יסודיים בתיכון על שם "יצחק רבין" בגן יבנה, היה לדבריו "תלמיד על הפנים עם ציון של 30 ומשהו במתמטיקה", שקט ולא מחובר חברתית והוא גם לא זכה להתייחסותם של המורים. מצבו השתנה באופן קיצוני לטובה, כשעבר ללמוד בתיכון על שם "נעמי שמר" שביישוב. "ברגע שעברתי לשם זו היתה הזדמנות לשינוי. נבחרתי למועצת התלמידים והציונים שלי עלו. במתמטיקה 'התחברתי' למורה וכל הציונים שלי במקצוע היו 100", מספר פלג, שאחרי שעות הלימודים גם לימד תלמידים אחרים שיעורים פרטיים במתמטיקה. ולא זו בלבד אלא שלאחר סיום י"ב, לפני הגיוס לצהל, עבד בתיכון, שהוא בוגר המחזור הראשון שלו, ולימד שיעורי תגבור במתמטיקה לבגרות.


בניגוד לסיפורים הרווחים על מומחי בישול למיניהם, לפלג אין סיפור מרגש על כך שישב על השיש בזמן שאימו בישלה והוא גם לא למד לבשל מסבתו. הוא הגיע לתחום כי הוא אוהב אוכל ולמד לבשל בכוחות עצמו. טבילת האש שלו בבישול היתה בגיל 12, כשבישל טורטליני מפסטה טרייה. "הפסטות משכו אותי. בישראל הפסטה היא מאכל יום יומי פשוט ומושרש ואני לא מכיר בן אדם שלא אוהב פסטות", הוא אומר. את המתכון לפסטה הוא הוריד מהאינטרנט, עשה אותה בלי מכונת פסטה, אלא עם מערוך. את המילוי לכיסונים ואת הרוטב הוא המציא. "זה יצא זוועה", הוא נזכר בחיוך.

טיולים קולינריים ייחודיים

פלג, שיש לו גם, בין היתר, חברה לניהול רשתות חברתיות לעסקים, לא שוקט על שמריו וממציא עצמו בכל פעם מחדש. ולא זו בלבד, אלא שהוא גם מגשים את חלומותיו. החל מינואר ערך והדריך פלג, שלמד בכוחות עצמו איטלקית כדי לתקשר טוב יותר עם המקומיים, שלוש פעמים טיול קולינרי ייחודי לצפון איטליה, בעזרת צוות הפקה מקומי שהקים. מדובר בטיול בסטנדרט גבוה, בקבוצות של עד עשרים איש באזור "אמיליה רומאניה": בבולוניה, במודנה ובמילנו. טיול נוסף כזה יתקיים בחודש הבא. הטיולים, למרות שהם בעצם עבודה מהווים לו איוורור, כי הוא עושה מה שהוא אוהב. " זה היה חלום ילדות שלי. אמרתי שביום שאני אקח אנשים לאיטליה, לאכול את האוכל שאני אוהב, עשיתי את שלי בחיים", אומר פלג.

הטיול המדובר הוא לדבריו "מסע קולינרי בן ארבעה ימים, מבוקר עד לילה", שנבנה על ידו אישית. "הכל נבחר בפינצטה ולאורך חודשים, כל מקום ומקום, כל מנה ומנה, כל טעם וטעם. זו אופרציה שלמה: טיסות, בתי מלון וספקים. אנחנו לא עומדים בתור בשום מקום. זו חוויה עוטפת שכוללת הפתעות וגם מתנות פה ושם". הנסיעה במיניבוס, הוא אומר, מאפשרת למטיילים, שהמכנה המשותף שלהם הוא אוכל, "להתחבר מהר מאוד, כאילו שהם מכירים שנים. אני לוקח אותם למקומות שאני אוהב, לאנשים שאני מכיר, לסדנאות וליצרנים קטנים ומשפחתיים, שמארחים אותנו כמו בני משפחה".


בחודש מאי ישיק פלג טיול קולינרי לנאפולי, שיכלול גם הוא מקומות אותנטיים, בהם, בין היתר, "ארוחת טעימות אישית, רק לקבוצה, אצל איש הפיצה הטוב בעולם, פרנקו פפה, שכמחווה אליו שחזרתי בספר שתי פיצות שלו, מה שגרם לו להתלהבות" וביקור אצל הספקים שלו: יצרן גבינת הפרמזן ומגדל העגבניות.

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן