תוכן ממומן ע"י אמריקן אקספרס (אקספרס פרימיום)
מהפכת הצרכנות המקוונת היא כבר חדשות ישנות – השינויים שהיא חוללה יישארו איתנו עוד שנים ארוכות. התהליך שהתחיל באיטיות, כאשר רוב הצרכנים חששו עדיין לסכן את כספם בקנייה באמצעות האינטרנט, ורק החדשנים ביותר עשו זאת – צבר תאוצה לאט לאט. החששות החלו להתפוגג, כאשר אתרי מסחר עצומים קמו והעלו את אמון הציבור בבטיחות הרכישה באינטרנט, ובהם גם אתרים של חברות ומותגים מוכרים היטב.
עם זאת, לצד היתרונות הרבים של הקנייה ברשת, יש גם נקודות אליהן כדאי לשים לב – כדי להשתמש באמצעים הדיגיטליים הללו באופן החכם ביותר. בכתבה זו נספר על כמה כלים שיעזרו לנו למקסם את הקניות המקוונות, ולקבל תמורה גבוהה יותר, תמורת מחיר נמוך יותר.
הטבות בכרטיסי האשראי
הקניות ברשת גם כך מתבצעות רובן ככולן באמצעות כרטיסי אשראי – אז למה לא לנצל זאת? ישנם כרטיסי אשראי המעניקים ללקוחות הטבות שחוסכות להם לא מעט כסף. כך למשל, כרטיס אשראי חוץ בנקאי כדוגמת כרטיס גולד של אמריקן אקספרס, צובר נקודות על הקניות המבוצעות ממילא בכרטיס – כאשר את הנקודות הללו ניתן לנצל לקבלת הטבות והנחות. כרטיס הקאשבק של אמריקן אקספרס CashBack Premium מאפשר לצרכנים לקבל כסף חזרה עבור רכישות בכרטיס, בו ניתן להשתמש גם בקניות בחו"ל, ואפילו לצבור צבירה כפולה על קניות מחו"ל.
ריכוז קניות בכרטיס אחד
קל מאוד להשתמש בכרטיס האשראי – אין צורך להקפיד שיהיה מזומן בארנק, ולהתחיל לספור שטרות ומטבעות בכל קנייה. אך לקלות הזו יש גם מחיר: שכן לעתים, קשה יותר לעקוב אחרי הרכישות כשאנחנו לא מרגישים את משקלו של הארנק נהפך קל יותר. ריכוז של כמה שיותר מהקניות בכרטיס אשראי אחד, מאפשר לנו לעקוב בקלות אחרי ההוצאות שלנו, באמצעות האתרים והאפליקציות של חברות האשראי.
הימנעות מחשיפת פרטי כרטיס האשראי
הרוב המכריע של אתרי המסחר הגדולים והמוכרים עושים מאמצים גדולים לאבטח את פרטי כרטיס האשראי של לקוחותיהם – אך פריצות ודליפות תמיד יכולות להתרחש. אחת הדרכים להתגבר על כך, היא לרכוש באתרים אלה באמצעות שירותים כמו פייפאל או אפל פיי – שמשמשים למעשה מתווכים. כאשר אנחנו משלמים באמצעות חשבון הפייפאל שלנו, למשל, פרטי כרטיס האשראי אינם מועברים הלאה וכך אנחנו מורידים משמעותית את הסיכון לחשיפה שלהם.
טיפים לרכישה חכמה באתרי אינטרנט
- תכנון מראש במקום רכישה אימפולסיבית: האינטרנט מלא פיתויים – הפרסומות והמודעות רודפות אחרינו לכל מקום, והן גם מכירות את הטעם שלנו ויודעות מה אנחנו אוהבים ונוהגים לקנות. קל מאוד להתפתות – אבל במידת האפשר, כדאי לרכוש לפי צורך ולא לפי גחמה.
- רכישה מאתרים מוכרים בלבד: אתרי מסחר חדשים צצים מדי יום בהמוניהם, ולעתים מציעים עסקאות שנראות טובות מכדי להיות אמיתיות, כמו בגדי מותגים במחירי רצפה. כדאי להעדיף אתרים מוכרים של מותגים ידועים, ולוודא שהם נראים תקינים ואמינים – כי גם את האתרים הללו, מסתבר, אפשר לזייף.
- היערכות לימי הסיילים: הסיילים הגדולים של בלאק פריידי, סייבר מאנדיי ויום הרווקים הסיני, מגיעים בתאריכים ידועים מראש. אפשר להתכונן באמצעות ביקור באתרים המועדפים עלינו והוספת מוצרים לסל, מבלי לרכוש – כדי שכאשר יתחיל הסייל, נוכל להשלים את הקנייה במהירות, אם המחיר אכן אטרקטיבי.
בשורה התחתונה, פריחת המסחר המקוון הביאה לנו הזדמנויות שלא ידענו כמותן בעבר, הן במגוון והן במחירים. שימוש נבון בכלים העומדים לרשותנו ותכנון מקדים, יעזרו לנו להפיק את המיטב מקניות ברשת.
*בכפוף לתנאי החברה ולתנאים המפורטים באתר, ההטבות עשויות להשתנות מעת לעת. הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של המנפיקה פרימיום אקספרס בע"מ. אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
** הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
*** מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.