מרטין אנדזי, הקשר הקמרוני של מ.ס אשדוד, נמכר השבוע לראפיד וינה תמורת 2.5 מיליון יורו – המכירה הגדולה ביותר בתולדות המועדון. הקבוצה האוסטרית הפעילה את סעיף השחרור של השחקן, כאשר למ.ס אשדוד נשארים 20 אחוזים ממכירה עתידית של הקשר האחורי, שמשתייך לסגל נבחרת קמרון.
אנדזי בן ה-22 זכה להתעניינות מצד כל הגדולות בליגת העל, כולל הצעה שהגישה הפועל באר שבע, אבל הבהיר כי ברצונו להתקדם לליגה חזקה יותר. בשבוע שעבר נעשתה פנייה רשמית מצד קסימפשה הטורקית, אותה מאמן שוטה ארבלדזה – מאמן מכבי תל אביב לשעבר, אך ביום שני ראפיד וינה טרפה את הקלפים עם ההצעה הגבוהה.
העסקה עדיין ממתינה להשלמה רשמית לאחר שהקשר יעבור בדיקות רפואיות ויחתום באופן רשמי. עד כה השיא במועדון היה של אור אינברום, שנמכר בכ-2 מיליון יורו לגנט. אנדזי מתייצב בפסגת עסקת השיא בחלון הקיץ בכדורגל הישראלי השנה, לאחר מכירת מחמוד ג'אבר ממכבי חיפה לסנט אטיין ב-2 מיליון יורו.
הקיץ הנוכחי היה רווחי במיוחד במ.ס אשדוד, כאשר המועדון כבר מכר בקיץ הנוכחי את רועי לוי ב-600 אלף יורו (מחצית מהכרטיס) ואת חמודי כנעאן ב-1.2 מיליון יורו (מחצית מהכרטיס) – שניהם להפועל באר שבע. יחד עם מכירת אנדזי, בעל המועדון ג'קי בן זקן הכניס לא פחות מ-4.3 מיליון יורו ממכירת שלושה שחקנים בלבד בשנת 2025.
המכירות הגדולות בהיסטוריה של מ.ס
המועדון הצליח לאורך השנים לייצר הכנסות משמעותיות ממכירת שחקנים. ברשימת המכירות הגדולות בתולדות אשדוד: אנדזי לראפיד וינה ב-2.5 מיליון יורו עומד בפסגה, ואחריו אור אינברום לגנט ב-2 מיליון יורו. במקום השלישי חמודי כנעאן וחאתם עבד אלחמיד, שניהם נמכרו להפועל באר שבע ב-1.2 מיליון יורו כל אחד.
דן ביטון נמכר ללודוגורץ ב-1.1 מיליון יורו, ובאותו סכום נמכר גם דין דוד למכבי חיפה. במקומות הבאים ברשימה מופיעים מכירות במיליון יורו: חאתם עבד אלחמיד לגנט, גדי קינדה לבית"ר ירושלים, לאונרד אווסו לוואנקובר, מיכאל אוחנה להפועל באר שבע וברוך דגו למכבי תל אביב.
המועדון החל לייצר מכירות משמעותיות כבר ב-2012 עם מכירת אפה אמברוז לסלטיק תמורת 1.5 מיליון יורו. ב-2016 נמכר מיכאל אוחנה להפועל באר שבע עבור 50% מהכרטיס, ובהמשך המועדון הרוויח גם כשעבר לבית"ר ירושלים ב-2022, בסך הכל 1.5 מיליון יורו.

ב-2017 נרשמה שנה מוצלחת במיוחד עם מכירת אור אינברום לגנט הבלגית תמורת 2.1 מיליון יורו וחאתם עבד אלחמיד לבאר שבע ב-1.2 מיליון יורו. ב-2018 נמכר בלסינג אלקה ללוצרן השווייצרית תמורת 1.8 מיליון יורו.
שנת 2019 הביאה שתי מכירות גדולות: גדי קינדה ז"ל עבר לבית"ר ירושלים תמורת מיליון יורו, והמועדון הרוויח עוד 1.1 מיליון יורו כשעבר לקנזס סיטי. דן ביטון עבר ללודוגורץ תמורת 1.2 מיליון יורו.
ב-2020 נמכרו סמואל אלאבי ללורצן השווייצרית ולאונרד אווסו לוואנקובר, כל אחד תמורת 1.1 מיליון יורו. ב-2021 נמכר דין דוד למכבי חיפה תמורת 1.1 מיליון יורו. ב-2024 נמכרו גיל כהן לבית"ר ירושלים תמורת 460 אלף יורו וזוהר זסנו לבית"ר תמורת 250 אלף יורו.
ניצחון משכנע במחנה בסרביה
בתוך כך, מ.ס אשדוד מתעניינת בשחקנה של מכבי חיפה, עילאי חג'ג', ועוקבת אחר מעמדו במועדון הירוק. באשדוד רואים בחג'ג' ככישרון גדול שיכול לשחק במספר עמדות ומעוניינים לצרף אותו לחלק ההתקפי. גורמים במועדון מנסים לשדך את השחקן לעיר הנמל.
חג'ג' ציפה להיות יותר גבוה בתוכניות המקצועיות של מכבי חיפה, אבל ההבנה כעת שיצא להשאלה. אחת הקבוצות שרצתה אותו היא מכבי בני ריינה, אך חג'ג' דחה את ההצעה בשלב זה.
במקביל, החלוץ סתיו נחמני לא יצא למחנה האימונים בסרביה, כאשר הוא נמצא בדרך החוצה מהמועדון. נחמני מחזיק בחוזה לעונה נוספת, אך הוא מבקש לעזוב את הקבוצה ומקווה להגיע להסדר עם ראשי מ.ס אשדוד כדי לקבל שחרור. יחד עם זאת, באשדוד לא מתכוונים כרגע לתת לו את השחרור ללא תמורה.
במקביל, הקשר הארגנטינאי ישראל קול חתם על הארכת חוזה לעונה נוספת. קול, שהצטרף במועדון ביום האחרון של חלון ההעברות הקודם, הפך תוך זמן קצר לשחקן הרכב חשוב במרכז השדה.
מאז הצטרפותו לקבוצה, קול בישל שני שערים והוסיף שער נוסף בעצמו במשחק ההישארות במחזור האחרון. אחרי משא ומתן ממושך, הקשר מבטיח כעת את עתידו במועדון ויחזק את הקישור של הקבוצה.
"אני שמח לחזור למשפחה שקיבלה אותי עם הרבה חום ואהבה", אמר קול. "התחברתי מאוד לשחקנים, לצוות ולקהל, ואני מאמין שביחד נגיע להישגים יפים בעונה החדשה".
במקביל לבניית הסגל, הקבוצה ממשיכה את ההכנות במחנה בסרביה. במשחק האימון הראשון השבוע, אשדוד ניצחה 5-0 את אפ.קיי טאקובו הסרבית במשחק שהציג את עוצמת ההתקפה של הקבוצה.
הכובשים היו: יוג'ין אנסה בדקה ה-6 לאחר בישול של ממאטה, נאמדי אופובור (נבחן) בדקה ה-15 עם בעיטה חדה מחוץ לרחבה, רועי גורדנה בדקה ה-23 לאחר בישול של אדיר לוי, רביד אברג'יל בדקה ה-82 לאחר הורדה של אורי מלכה, ובן הדדי בדקה ה-87 עם נגיחה לאחר הרמה של עומר שירזי.
הקבוצה המשיכה את ההכנות במחנה בסרביה עם משחק אימון שני ביום שלישי האחרון נגד קבוצה מהליגה הראשונה במונטנגרו. המשחק הסתיים בתיקו 1-1, כאשר יוג'ין אנסה היה הכובש היחיד של אשדוד.
בדקה ה-45, רגע לפני סיום המחצית הראשונה, נועם מוצ'ה הכניס כדור לאנסה שהפציץ את הרשת לאחר שנותר לבד בתוך הרחבה מול השוער. השוויון הגיע בדקה ה-62, והתוצאה נשמרה עד סיום המשחק.
סילבס: "סטיגמות זה לחלשים"
המאמן חיים סילבס נתן השבוע ראיון מקיף לאתר הרשמי של המועדון מהמחנה בסרביה, בו התייחס לעונה החולפת, לביקורות שספג בעבר ולתוכניות לעונה הקרובה.
"זה תהליך מאוד… קודם כל יש DNA למועדון הזה, והמועדון אמור להתקיים בצורה הזאת שמגשימה חלומות לשחקנים צעירים", הסביר סילבס. "המועדון הזה מגשים חלומות לשחקנים צעירים, מפתח צעירים, נותן להם להבין ששם אפשר לקפוץ ולגדול ולהגשים את החלום שלך".
סילבס התייחס גם לסטיגמה של "מאמן הגנתי" שליוותה אותו בעבר: "סטיגמות זה לחלשים. מי שאתה רוצה, אין לך כוח לחשוב יותר מדי או לבדוק… אם אתה לא רוצה לחשוב יותר מדי ואתה לא רוצה לבדוק יותר מדי, אז אתה מקטלג מישהו". המאמן הדגיש כי הוא נאלץ להתאים את סגנון המשחק למועדון ולכלים שבו.
על הכדורגל ההתקפי שהציגה אשדוד בעונה החולפת, אמר סילבס: "אני מקווה מאוד שנצליח להמשיך את הדרך הזאת כי היא כיפית, וגם אני בעצם, כמו כל אוהד רואה את המשחק מבחוץ, אפילו שאני מעורב מאוד, אני רוצה גם להנות. כולנו רוצים להנות מכדורגל טוב וכדורגל התקפי ושמח וגולים".
המאמן חשף גם כי המועדון צפוי לחזק את הסגל עוד יותר: "אני מאוד מרוצה מהשלד שנבנה פה, וגם אני חייב להגיד לך, לא רק רוצה, שזה לא הסוף. יש לנו לפחות פה עוד שלושה שחקנים שהם משמעותיים שיגיעו". כשנשאל על לוח הזמנים, הוסיף: "אני לא יודע אם ארוך, אני מקווה שיהיה קצר, שזה יקרה מחר, ששלושת השחקנים יגיעו מחר, אבל יגיעו".
ספונסר חדש מצטרף למחלקת הנוער
בתחום החסויות, המועדון חתם השבוע על הסכם עם סופר פאפא – רשת הסופרמרקטים הכוללת כבר לא פחות מ-10 סניפים ברחבי העיר, בנוסף לסניפים נוספים שעתידים להיפתח בקרוב. הרשת מצטרפת כספונסר נוסף למועדון, כאשר במסגרת שיתוף הפעולה לוגו הרשת יופיע על גב החולצות של כל קבוצות מחלקת הנוער, בית הספר לכדורגל והמתנ"סים, בנוסף לפרסומים שונים באצטדיון.
טל מויסייב, בעל הרשת, אמר לאחר החתימה על ההסכם: "גאים מאוד להצטרף למועדון בכלל ולמחלקת הנוער בפרט. השקעה בדור הצעיר של העיר היא עבורנו ערך עליון ואני מאחל לנו שותפות פורייה ומוצלחת".






עושים קופה על חשבוננו משלמי המיסים שראש העיר יקח את ההקצבה השנה ויפנה אותה לטובת דברים אחרים טובים לא חסר במקום שהכסף שנכנס לקבוצה העירונית ילך למקומות שרק השד יודע חחחחח בעצם כולם יודעים