"אתגרים", שנוסדה ב-1995 ע"י נכי צה"ל ואנשי שיקום, היא עמותה שלא למטרות רווח, שמטרתה לחזק ולשקם באופן פיזי ונפשי ולתמוך באנשים מכל הגילים, באמצעות פעילויות ספורט מסוגים שונים. יעילות פעילותה של העמותה, שמפעילה 14 ענפי ספורט ובהם ספורט ימי, נחקרה והוכחה ככלי להעצמה אישית, לחיזוק הביטחון העצמי והרחבת היכולות בכל תחומי החיים. כמו כן, היציאה לים מספקת למשתתפים תחושת מסוגלות והעצמה, לצד למידה של ענף ספורט בו כולם יכולים לחוות הצלחה והנאה.
כזכור, התלמידים, כמו כל תושבי שדרות, חוו את אירועי המלחמה הקשים, שהתחוללו בעיר, ופונו ממנה עם משפחותיהם, רבים מהם למלונות ים המלח. למפונים הקימה שם "אתגרים" מרכז, שפעל במשך ארבעה חודשים ברציפות, במסגרתו התקיימה גם, בהנהלת אלי זמט, מנהל תחום הים בעמותה, פעילות ימית. זו כללה, בין היתר, שייט קיאקים בין פטריות ים המלח, שזכה לביקוש רב ולהצלחה גדולה. כשהתלמידים חזרו לבתיהם בשדרות, נענתה "אתגרים" לבקשת עיריית שדרות להמשיך בפעילות הימית לתלמידים. לפרויקט נבחרה חטיבת הביניים ממקיף אמי"ת ע"ש גוטרויט, שכוללת כ-700 תלמידים בכיתות ז'-ט'.
הפעילות , ששולבה במערכת הלימודים, מתבצעת במשך שלושה ימים בשבוע, יום לכל שכבה, במועדון השייט של "אתגרים", במרינה באשדוד. המדריכים בפעילות, בהם אשדודים, הם אנשי חינוך ימי ומתנדבים בעלי הכשרה בתחום. בנוסף להפלגות בסירות מפרשים, לומדים התלמידים גם נושאים ימיים כמו: קשירת חבלים, חוקי דרך וכללי בטיחות והתנהגות בתווך הימי.
על פעילותם מקבלים התלמידים ניקוד, שיזכה אותם במעבר משלב לשלב, עד לדרגת עוזר מדריך ומדריך. לדברי זמט "הפעילות הימית נותנת לנוער החבול והמוכה, שנולד לתוך ירי בלתי פוסק ושהמלחמה שבה נחשף לזוועות עוד העצימה את כל הרגשות, מענה ברמה הטיפולית. מטרת הפעילות היא להעצים את בני הנוער ולתת להם תחושה טובה כמשפיעים". בנוסף לכך, אומר זמט, הפעילות הימית מעצם טבעה "מעצימה את יכולת קבלת ההחלטות, הניהול והאחריות האישית, יכולת עבודה בצוות ורכישת כלים בהם: עבודה מסודרת, הקפדה על בטיחות, למידת גבולות ומסוגלות אישית, והיכולת להתגבר על קשיים בסביבה שהיא מחוץ לאזור הנוחות".