כמידי שנה, אשדוד הצדיעה לקהילת יוצאי תוניסיה ביום חגה, המציין את "סעודת יתרו"—אירוע שהשתרש במסורת היהודית של יוצאי תוניסיה במשך דורות. למנהג זה מקורות היסטוריים ותרבותיים שונים, כשההסבר הרווח ביותר הוא כי בעבר פרצה מגפה שפגעה בעיקר בילדים, והמגפה פסקה בשבוע בו קוראים את פרשת יתרו. סברה נוספת מתייחסת לכתוב בתורה: "ויבוא אהרון וכל זקני ישראל לאכול לחם עם חותן משה לפני האלוקים" (שמות י"ח, י"ב), ומסורת זו שימשה כזיכרון לאותה סעודה מקראית. בנוסף, החג מסמל את מעמד הר סיני וקריאת עשרת הדיברות, ששימשה כהזדמנות לילדי הקהילה לקרוא בתורה בפעם הראשונה.

מסורת של תרבות ומורשת
אירוע "סעודת יתרו" הפך לשם דבר ברחבי הארץ וזוכה לביקוש רב, לא מעט בזכות התוכן האמנותי העשיר המלווה אותו. השנה, האירוע כלל הופעות של הזמרים יובל טייב ויוסי ברדה, שהעניקו למשתתפים חוויה מוזיקלית אותנטית ומרגשת. רגע מיוחד נרשם כאשר על הבמה צוין יום הולדתו של יוסי ברדה, בליווי כלי נגינה מסורתיים וצלילי חגיגה תוניסאית.


ראש העיר אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, שלח ברכה מצולמת למשתתפים:
"היופי המיוחד של אשדוד הוא בכך שהיא עיר של קהילות מכל תפוצות ישראל. קהילת יוצאי תוניסיה היא מהראשונות והמשפיעות שבנו את העיר, עם תרומה משמעותית בכל תחומי החיים. טבעי שנרצה יחד לשמר את המסורת היפה הזו, שמעבירה לדורות הבאים ערכים של אמונה, אהבת ישראל והכרת הטוב."
עו"ד גבי כנפו, יו"ר החברה העירונית לתרבות ופנאי, ואורן טואיל, מנכ"ל החברה ומפיק האירוע, הודו לצוות המארגן וציינו את חשיבות שימור המסורת. טואיל אף הזכיר כי האירוע הראשון באשדוד נערך בשנת 2012 עם אותם אמנים, וציין את תרומתם להנחלת המורשת לדורות הבאים.
חגיגה של שורשים ואחדות
המופע כלל רפרטואר עשיר של מוזיקה תוניסאית מסורתית, שירים שורשיים וקצב סוחף, אשר ריגשו את הקהל הרב שמילא את האולם. טייב וברדה, המזוהים עם קהילת יוצאי תוניסיה כבר מעל ל-30 שנה, הצליחו להעניק לקהל חוויית נוסטלגיה תרבותית בלתי נשכחת.
באירוע שולבו גם רגעים של אחדות לאומית, כשמשתתפיו הקדישו ברכות לחיילי צה"ל, לפצועים, ולחטופים שנותרו בשבי, בתקווה לשובם המהיר.