התופעה מתפשטת כמעט בכל רובע – במיוחד בסמוך לפארקים, בתי ספר, גני ילדים ואזורי מגורים צפופים. התושבים טוענים שלא רק שהמודעות בקרב חלק מבעלי הכלבים נמוכה, אלא שגם העירייה לא מצליחה לאכוף את החוק או לשמור על ניקיון סביר.
"אני פשוט מרימה ידיים", משתפת אורית, אם לשניים מרובע ח'. "אין סיכוי שהילדים שלי יגיעו לגן בלי לדרוך על קקי. כל בוקר זה אותו סיוט. הקקי יכול להישאר ברחוב ארבעה ימים – ואפילו שבועיים".


לדברי התושבים, מוקד 106 משתדל לתת מענה, ולעיתים אפילו מצליח. "יוני, מנהל אגף התברואה, הבטיח וקיים – הוא ניקה היום (8.4.25) עם צינור מים את הזוהמה מהרחוב", ציינה אחת התושבות. "גם הפקידות ב-106 חמודות ומשתדלות לתת מענה – אבל לצערי הן לרוב לא מצליחות".
בעיה נוספת שחוזרת על עצמה היא היעדר מתקנים ופחים ייעודיים לפסולת כלבים, מה שגורם גם לבעלי כלבים אחראיים להתייאש. "אין פחים, אין אכיפה, אין הרתעה – בעלי הכלבים פשוט יודעים שלא יקרה להם כלום", אומר תושב רובע ד'.
התושבים קוראים לעירייה להתעורר ולפעול: להציב פחים ומתקנים בכל רובע, להגביר את האכיפה – ובעיקר להתחיל לחלק קנסות. "הבעיה לא תיפתר לבד", הם אומרים. "צריך טיפול שורשי, ולא רק טיפול נקודתי עם צינור מים".
תגובת מחלקת הפיקוח של עיריית אשדוד :
בעיית גללי הכלבים ידועה ומוכרת לנו, הן במסגרת עבודת הפיקוח השוטפת והן כחלק מתוכנית עבודה שנתית.
מפקחי הפיקוח העירוני מטפלים בנושא זה בכל האמצעים העומדים לרשות המחלקה – מקיימים אכיפה על בסיס יום יומי בשעות המוקדמות של הבוקר (06:00-08:00) ובשעות הערב (16:00-20:00), ומבצעי אכיפה אקראיים מעת לעת.
בתחילת שנת 2025 נרשמו לבעלי כלבים מעל 130 דוחות, על שלא פינו את גללי הכלבים, כשאנו נמצאים רק בסיומו של הרבעון הראשון. לשם השוואה: בכל שנת 2024 נרשמו 168 דוחות.המחלקה והמפקחים ממשיכים כמובן בפעולות האכיפה, בכלים העומדים לרשותם."






כשמשה בנימין היה מנהל הפיקוח הוא יצא באופן אישי עם הפקחים לבצע אכיפה גללי הכלבים והתוצאה הייתה עיר נקיה מגללי כלבים. אבל כל אשדוד יודעת למה משה עזב או נכטן יותר גרמו לו לעזוב ומאז העיר הדרדרה לשפל בכל פרמטר שהפיקוח אחראי .עליו.
גם בפתח תקווה המצב דומה💩😱
משה דני חיים משה עלה על להראות שעושה משו עוד אחד שגירד על חשבון משלם מיסים
כמה התקשרתי לא עזר אפילו הצעתי עזרה והצגתי פתרונות,אפילו לא פקח אחד ראיתי סתם קשקוש שתוקפים לאף אחד לא אכפת באמת.
זוהי האנרכיה וחוסר התרבות של התושבים. 😡
וזה גם אנשים שמקבלים שכר ולא עושים מאום.
למה שיהיה להם אכפת?? הארנונה מופקדת חודש בחודשו. אז הון לשלטון. עוד מעט יבקשו מבעלי בניינים לעשות תורנות ניקוי קקי, בחסות שמירה על הסדר העירוני ושמירה על לא לעשות כלום חוץ מלהחתים כרטיס במקרה הטוב
שלא נדבר על מצב הכבישים ממש עיר במדינת עולם 3 בורות שברים בכבישים,לא חכמה לסדר רק את הצמתים הראשיים,מיזה זמן רב שלא סידרו כבישים.
העיקר שהקקי יהיה כשר (גם לפסח 🤬).
.
לא ראש העיר או עובדי העירייה אשמים !!!זה התושבים עצמם!
כן בטח רק התושבים אשמים נכון , בחייאת מה את אתה מגן עליהם בדוק אחד מהם
באתי החתמתי והלכתי כמו מחסני תאורה
בתור בעל כלב שאוסף את צרכי הכלב ,
זה מרגיז אותי עוד יותר מהסיבה שאני מטייל
עם הכלב וצריך להיזהר לכ לדרוך על זה
או יהיו משאית של צחשים בדרכה אליך.
זה לא
זה חא מעניין אף אחד.
לא את בעלי הכלבים שמחרבנים ברחובות.
ולא את עובדי העירייה שנקראים כך
אבל הם חא עובדים.
מידי פעם צצים משחקים דוח לאלו שבאמת שגו בתום לב, מחתימים כרטיס והילדה לנוח עבדו קשה. חמלה קצת.
מה זה 130 או 168 דוחות לעיר ענקית כמו אשדוד? אתם עושים צחוק מעניין מגעיל ודוחה, וגם מסכן ילדים וקשישים, בשל חוסר שיווי משקל. כל המנגנון העירוני צריך להתבייש הן מבחינת הסבל האנושי,והן מבחינת האסטטיקה, והן מבחינת זיהום האויר, והתפתחות של חרקים עוקצניים על המוקשים האורגניים. ההערה תקפה לגבי כל הרשויות המקומיות והן לגבי מדיניות אבסורדית של משרד החקלאות.
גם בבת ים אין אכיפה גם על המדרכות וגם על החול בחוף
מי שלא אוסף את הקקי של כלבו-מאסר ולקיחת הכלב מבעליו
שיתנחמו רמת גן יותר מלוכלכת כל הרחובות והגנים והמדרכות מלאות הלכלוך קרי של כלבים על המדרכות
חחחח הגיע הזמן שתימצאו את עצמכם חחחח תמצאו את אלוהים
עדיף על קקי של כלבים
גם אצלנו בפארק ובכביש ליד הרב מימון באזור ב יש מלא אנשים ובזדון מביאים את הכלבים שלהם לעשות צרכים ולא מנקים גם אני בעל כלב אין שום סיבה שזה ימשיך