לקראת פורים: קריאת הרב הראשי של אשדוד להתרחק מנפצים מסוכנים

על רקע ימי הפורים המתקרבים והמצב הביטחוני הרגיש, יצא הרב הראשי רבי חיים שמעון פינטו בקריאה ציבורית להורים, מחנכים ובני נוער להתרחק מכל סוגי הנפצים והאמצעים המשמיעים קול נפץ – בשל הסכנה וההשפעה הנפשית על הציבור.

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

במכתב שכותרתו "קריאת קודש" מדגיש הרב פינטו כי יש להזהיר גדולים על קטנים ולהימנע מכל שימוש או הפצה של נפצים, תוך אזכור הפסוק "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". לדבריו, לצד הסכנה הפיזית, קולות הנפץ גורמים בהלה וחרדה בקרב ילדים, מבוגרים וחיילים המתמודדים עם טראומות מהלחימה.

"בימים אלו אנו בתקופה רגישה בארץ ישראל", כתב הרב, "וקולות נפץ מבהילים את הסובבים ומביאים לתחושת פחד וחרדה בקרב הציבור בעקבות המצב בו אנו שרויים".

הרב קרא להורים ולמחנכים לפקוח עין, להרחיק את הילדים מכל שימוש בנפצים ולהפעיל את מלוא השפעתם כדי למנוע את השימוש בהם – ללא יוצא מן הכלל.

את מכתבו חתם בברכה ובתפילה לשלום הציבור: "יהי רצון שלא ישמע עוד שוד ושבר בגבולנו ושב יעקב ושקט ואין מחריד. נרבה בלימוד התורה וקיום מצוותיה וימים אלו יהפכו לששון ולשמחה".

המכתב פורסם בבתי כנסת ובמוקדים ציבוריים בעיר, והועבר גם ליו"ר המועצה הדתית, הרב עובדיה דהן, במטרה להביאו לידיעת ההורים והמחנכים ולהגביר את המודעות לקראת חג הפורים.

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן