השימוש העצום שיש בחשמל בכל תחומי החיים במקור אנרגיה וכדרך להעביר אותות בקרה ופיקוד מגדיל את הביקוש והתלות באנשי מקצוע מתחום החשמל, יחד עם זאת גדל הביקוש והעניין סביב אנרגיה מתחדשת (הפקת חשמל באמצעים טבעיים שאינם מתכלים כתוצאה מהתהליך), מה שמגדיל את הביקוש בקרב חברות עבור אנשים מתחום החשמל.
לענף החשמל דרושים אנשים בעלי ידע וניסיון וכמובן חשוב שיהיו בעלי רישיון מתאים, שיהיו מסוגלים לתת פתרונות למגוון בעיות בתחום החשמל- תחום הפיקוח, התכנון, תחזוקה והתקנה של מערכות חשמליות. בוגרים רבים של לימודי הנדסאי חשמל נחטפים בשוק והביקוש אליהם הוא עצום.
לימודי הנדסאי חשמל נותנים ידע בכל מה שקשור למערכות חשמל ביתיות ותעשייתיות, ומכשירים את הסטודנטים להיות הסמכות המקצועית המגשרת בין כל התכנון לביצוע. העומדים בדרישות המכללה זכאים לתעודת הנדסאי חשמל ובתום ניסיון תעסוקתי נדרש, קבלת רישיון הנדסאי חשמל.
תוכנית הלימודים
הסטודנטים מתנסים בתפעול, בתחזוקה ובתכנון של המתקנים המייצרים חשמל ומונעים על ידי חשמל, של המערכות השולטות בזרימת חשמל ושל הבקרים ויישומי המחשב הרלוונטיים. הם אף מתנסים בטיפול ברכיבי אלקטרוניקה שבהם נעשה שימוש במפעלים תעשייתיים. משך זמן הלימודים הוא כשנה ו- 8 חודשים. שעות הלימודים (בבקרים ובצהרים) ומשתנים מעת לעת בכפוף לאילוצי מערכת התיכון והמכללה.
הנושאים הנלמדים במסלול
מערכות לייצור אנרגיה, תכנון מתקני חשמל, המרת אנרגיה – מכונות חשמל, אלקטרוניקה תעשייתית ומערכות בקרה.
שירות צבאי במקצוע
המיועדים לשירות בטחון, משרתים בצה"ל במערך הטכנולוגי כהנדסאים, עוסקים בתכנון ופיתוח, בתחזוקה, בבקרה, בהתקנה ובהדרכה בחיל המודיעין (8200, 81 וכד'), בחיל האויר או בחיל הטכנולוגיה והאחזקה, רוכשים ניסיון מקצועי משמעותי, דבר המקדם יתרון יחסי בכניסתם לשוק העבודה.
מודגש כי התנאי הבסיסי לגיוס במקצוע הנדסאי חשמל ולמימון הלימודים הוא פרופיל 64 ומעלה. קיים מענה עבור פרופיל מתחת ל 64 אך ללא מימון של הצבא.
אופק תעסוקתי
הבוגרים יוכלו לעסוק במערכות ממוחשבות, בבתים חכמים (תקשורת מחשבים) כולל מערכות אינטרנטיות, בפיתוח ותכנון מתקנים בתעשיות מתקדמות, בבקרת איכות ובדיקת מתקנים, בתחזוקת רשת חשמל חכמה, במערכות בקרה ומדידה, הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. רבים מהבוגרים מצליחים להתפתח גם כקבלני חשמל עצמאיים. בתום שירותם הצבאי תסייע המכללה בשיתוף חברות כח אדם בהשמת הבוגרים בשוק העבודה.
קידום מקצועי והמשך לימודים
הבוגרים יוכלו להשלים את לימודיהם לתואר מהנדס בהנדסת חשמל, באלקטרוניקה או בתחומי הנדסה נוספים, וזאת בכפוף לתנאי הקבלה במוסדות האקדמיים.
תוכנית אופק – מסלול אקדמיה להנדסאים (מסלול מהנדסים)
במסגרת לימודי הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה פתחה המכללה האקדמית סמי שמעון מסלול ייחודי למצטיינים המעוניינים לשלב לימודים אקדמאים לקראת תואר "מהנדס חשמל" (לפני צבא). הלימודים יתקיימו במקביל ללימודי ההנדסאי ומותנים במעבר מבואות מתמטיקה ופיסיקה. לימודי ההנדסאים יהוו עבור הסטודנטים 40 נק"ז מתוך סה"כ הנקודות הנדרש לקבלת תואר מהנדס חשמל ואלקטרוניקה.
שכר לימוד:
שכר הלימוד ללימודי הנדסאים משתנה מעת לעת, ממוצע שכ"ל לשנה הוא 7,000 ₪. לסטודנטים העומדים בקריטריונים של החילות, יינתן מימון של עד 80% משכ"ל לשנה (כ 1,400 ₪ לשנה ).
מכינה:
למועמדים ללימודי הנדסאים תינתן מכינה במשך שבועיים לקראת תום החופש הגדול על מנת לישר קו עם מקצועות החשמל והרקע הבסיסי הנדרש. בתום המכינה תתקיים בחינה המהווה תנאי להמשך הלימודים.