כלל החניונים הציבוריים ברכבת יוגדרו כחניית בחינם לתושבי אשדוד והתחב"צ תתוגבר בשעות העומס. לאחר שהוחלט לפני מספר שבועות בלחץ תנועת אשדודים שהסלעים שהוצבו ללא היתר יוסרו לטובת הסדרת חניוני קבע ציבוריים.
תנועת אשדודים ומטה המאבק לפתרון מצוקת החנייה ברכבת עלו שלב במאבק הציבורי ודרשו שהחנייה תהיה חינם לתושבי אשדוד ושהתחבורה הציבורית בשעות העומס תתוגבר.
הערב במועצת העיר, הודיע ראש העיר אשדוד ד"ר יחיאל לסרי כיהןאנמכיא פתרון לחניה חינם בנוכחות תושבים שהגיעו לייצג את מטה המאבק הציבורי ולהשמיע את קולם. מעבר לכך העירייה תדג שאפיקים יתגברו את קווי התחבורה הציבורית בשעות העומס ובנוסף, בלחץ הציבור, יצאה העירייה למהלך משא כך שגם כמחצית מהחניון הפרטי יהיה חינם לתושבי אשדוד.
יניב קקון, חבר המועצה ויו"ר תנועת אשדודים:
"תודה לתושבים הרבים שהגיעו והיו מעורבים לאורך כל הדרך, הצלחנו יחד הערב, החניה ברכבת עם הזזת הסלעים, תהיה חינם לתושבי אשדוד והתחבורה הציבורית תתוגבר.
אשדוד הצטרפה הערב ליבנה, אשקלון, ראש העין, נתניה, חדרה, פתח תקווה, קריית אריה, הוד השרון, כפר סבא, לוד, הרצליה, מודיעין, רעננה ועוד ערים ברחבי הארץ.
נמשיך לשים את קול התושבים על השולחן בשותפות ואומץ ולפעול כדי שיהיה פה יותר טוב, עם ולמען תושבי אשדוד." ממטה המאבק לפתרון מצוקת החניה ברכבת נמסר: "הוכחנו הערב שכשתושבי אשדוד מתעוררים, זה כוח גדול שמשנה מציאות.
מנענו יחד עם תנועת אשדודים את המצב המעוות שהיה עלול לפגוע בכיס של כולנו. אנחנו עם היד על הדופק, עד שנוודא שהחניה תוגדר חינם, קווי התחב"צ יתוגברו ומה ששייך לציבור יחזור לציבור."






איזה אליפות עולם!! וכמה איכפתיות לתושבי אשדוד! ישר כח גדול! טוב שיש אתכם אשדודים יקרים