במהלך חול המועד ייפתח פסטיבל ״תור הזהב״ באשדוד בפעם ה-13 בהפקת המרכז לפיוט ושירה. מדובר בחגיגה ב תרבותית שבו יופיעו זמרים מן השורה הראשונה, הצגות, מופע אופרה ועוד. אחת מההצגות שתועלה בפסטיבל היא “מסעי גאולה”. זו הפקה מיוחדת המשלבת תיאטרון ומוזיקה ומתמקדת בסיפורם של ארבעה מענקי הרוח היהודיים לאורך הדורות: רבי יהודה הלוי, רבי אברהם אבן עזרא, רבי חיים בן עטר ורבי יעקב אבוחצירא. למרות שמאות שנים הפרידו ביניהם, כולם חלקו את אותה תשוקה לציון – תשוקה שהפכה לשירים ולתפילות וסחפה את רגליהם לעלות לארץ ישראל חרף כל הסכנות. חיים זנאתי, אשדודי שגדל איתנו, משחק את רבי יעקב אבוחצירה במופע שיתקיים ב-17.4 במשכן לאמנויות הבמה באשדוד. התיישבנו איתו לשיחה לקראת המאורע:
חיים, ספר על הפסטיבל
״פסטיבל תור הזהב ממשיך במסורת וכמדי שנה מביא את הקולות, התרבויות והנוסטלגיה שיוצרים את פסיפס התרבויות שמרכיבות את החברה הישראלית. אלו הם חמישה ימים של חגיגה רב תרבותית סוחפת עם מגוון שיתופי פעולה ייחודיים וחד פעמיים, המשקפים את הפתיחות בתרבות היהודית והישראלית לאורך הדורות, נסרין קדרי, איתי לוי, משינה, אריאל זילבר, שי צברי, קטורזה, חננאל כהן, שמעון פרנס, שיר יפרח, מתי סרי, אריק משעלי, התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, תזמורת האופרה הקאמרית המקהלה הפילהרמונית ת"א תל ועוד.
ספר על התפקיד שלך בהצגה
״אני משחק את רבי יעקב אבוחצירה שנולד בתפילאאת שבמרוקו. הוא היה רב קהילה מאוד גדולה שם. לפני שיצא למסעו לארץ ישראל, מינה את בנו מסעוד למלא את תפקידו. הוא הגיע עד מצרים ושם גם נקבר. לארץ ישראל הוא לא נכנס. לצידי משחקים נתי רביץ, שמרית ששון, חננאל כהן ועוד״.
מה הסצנה שאתה הכי מתחבר אליה בהצגה?
״יש סצנה שאליהו הנביא מתגלה אליו כשהוא במצרים והוא מבשר לו שהוא לא יכנס לארץ הקודש. זאת סצנה מאוד מיוחדת ומרגשת עבורי״.