הספר ״שירת האבנים״ הושק השבוע ב׳בית קלנג׳

״שירת האבנים״. אשר כנפו, ד״ר שלום אלדר והסופר יצחק גורמנזו.
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

באירוע חגיגי ומרשים שהתקיים השבוע בבית קלנג באשדוד, הושק הספר “שירת האבנים” – מחקר מרגש ועמוק מאת אשר כנפו וד״ר שלום אלדר, על שירה שנכתבה על מצבות בבתי העלמין של מוגדור-אצווירא שבמרוקו.

האירוע התקיים במעמד ראש העיר ד”ר יחיאל לסרי, פרופ’ אהרון ממן – נשיא האקדמיה ללשון העברית, ד״ר אריה אזולאי, הסופר יצחק גורמנזו גורן, אורן טואיל מנכ״ל החברה העירונית לתרבות, עו״ד אופיר לסרי סגן יו״ר החברה העירונית לתרבות ופנאי והממונה על התרבות באשדוד. את הערב ליוו קטעי שירה שהקריאה השחקנית חני פרץ בן שבת, ומופע מוסיקלי של הזמרת שיר יפרח בליווי הרכב מהתזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד.

הספר, שנולד ממסע חוצה עשור של המחברים אשר כנפו וד”ר שלום אלדר, מציג שירה נשגבת שחוברה על מצבות יהודי מוגדור – שירה אשר נוקדה, פורשה והובאה לקוראות ולקוראים כמסמך נדיר על חיי הקהילה, רוחה, סיפוריה ודמויותיה. מדובר בפסיפס פיוטי והיסטורי יוצא דופן, ששופך אור על תרבות עשירה שכמעט ואבדה.

קהל רב ומרגש של משתתפים, אנשי רוח, חוקרות, בני ובנות הקהילה ומוקירי זכרה – גדשו את האולם והצטרפו למסע של מילים, צלילים וזיכרון.

הערב היווה מחווה לעוצמתה של השירה, לכוחו של המחקר ולשימור המורשת היהודית-מרוקאית הייחודית.

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן