אילת, עיר התיירות המובילה של ישראל, מתכוננת לקפיצת מדרגה משמעותית עם הנחת אבן הפינה ל"סטאר אילת" – פרויקט שאפתני הכולל קניון מסחרי מהגדולים בארץ וטרמינל נוסעים מתקדם. המיזם, שעלותו מוערכת במיליארד שקל, ממוקם בשטח התחנה המרכזית הישנה ועתיד לשנות את פני מרכז העיר.
מרכז מסחרי חדשני בשטח של 60,000 מ"ר
הפרויקט צפוי לכלול קניון בשטח של 30,000 מ"ר הפרושים על פני שלוש קומות עם מותגים בינלאומיים כמו נייק, מנגו ואמריקן איגל, לצד מותגים ישראליים מובילים. הקניון ישלב אזור קולינריה מושקע ואטרקציות שימשכו תיירים ותושבים כאחד.
בנוסף, הפרויקט יכלול חניון תת-קרקעי עם 350 מקומות חניה – הגדול מסוגו באילת. "סטאר אילת" תוכנן לשרת את 70,000 תושבי העיר וכשלושה מיליון תיירים המגיעים אליה מדי שנה.
טרמינל חדש ל-2 מיליון נוסעים בשנה
לצד הקניון, יוקם טרמינל נוסעים מתקדם של חברת אגד, אשר יחבר בין מרכז העיר, אזור המלונות ופארק הטרמינל. הטרמינל צפוי להיפתח ב-2025 ולשרת כשני מיליון מבקרים בשנה.
צחי אבו, מנכ"ל ובעל השליטה של חברת ארי נדל"ן, מסר: "אילת תזכה במרכז מסחר ובילוי ברמה בינלאומית שיחזק את מעמדה כעיר תיירות מובילה. זהו פרויקט שלבשורה לעיר, לתיירים ולתושבים."
פתיחת הקניון מתוכננת לסוף 2027, והוא מהווה את אחד המיזמים הגדולים באילת בעשורים האחרונים, אשר עתיד לשדרג את תשתיות העיר ולמשוך השקעות נוספות בעתיד.