המשרד להגנת הסביבה אישר היתר בנייה, דבר העלול להוביל להקמת תחנת כוח נוספת באזור התעשייה הצפוני של אשדוד , תחנה זו תהיה מבוססת על טכנולוגיה ישנה, לכן תפלוט חומרים מזהמים בכמויות הנחשבות כיום למסוכנות במיוחד, כמו פליטת פורמלדהיד, מדובר בחומר מסרטן שמזיק למערכת הנשימה, הכמות המוערכת שתיפלט עלולה להיות גבוהה פי 200-300 מהכמות הנוכחית בעיר. לכן כדי לקדם את תהליך הקמתה נדרש אישור מיוחד של המשרד להגנת הסביבה. אישור זה, שהתקבל לאחרונה צפוי להשפיע לרעה על הסביבה שלנו, בריאות התושבים ואיכות החיים בעיר אשדוד ובערים הסמוכות לה.
במסגרת המאבק נגד הקמת התחנה התקיים דיון שבו נכחו 7 ראשי רשויות וכ-100 נציגים ומשפחות שמשתתפות במאבק, כולם נלחמו כנגד הקמת תחנת הכוח אך לא הייתה התייחסות ראויה למאבק החשוב, ד"ר לסרי בדבריו בדיון: "אנו אומרים באופן חד וברור, היתר הפליטה לאוויר לתחנת הכוח במתקן ההתפלה לא יעבור במתכונת הזו. העיריה, כל הרשויות באזור בליווי המקצועי של איגוד ערים לאיכות הסביבה מתנגדים לכך. אני אומר זאת כאן מול אנשי המשרד להגנת הסביבה – שהם שותפים ועמיתים שלנו בקידום נושאים רבים, לזה לא נסכים." כמו כן לד"ר יחיאל לסרי כראש עיר וכיו"ר ועדת בנין ערים שיש לו ועדה עצמאית מוסמכת, לכן יש לו את היכולת שלא לתת לכך היתר ובכך לקחת חלק משמעותי במניעת הבנייה, למרות זאת , כרגע בניית תחנת הכוח עומדת על הפרק.
לאחר הדיון, חברת המועצה הלן גלבר הגישה בקשה להעלות את הנושא לדיון במליאת בניין ערים שאמורה להתקיים ב-28.8 וקוראת לכל פעילי הסביבה והתושבים שבריאותם חשובה להם, לההגיע ולמחות נחרצות מחוץ למליאה.
שרון מרק, סגנית ראש העיר והממונה על איכות הסביבה לשעבר, ציינה: "אשדוד הפכה לחצר האחורית של ישראל, הודות להנהגה עירונית שמתעלמת מזה שנים רבות מעשרות מפעלים מזהמים. נוח למזהמים נוספים לפעול בעיר בהיעדר מדיניות ואכיפה חד משמעית. באזור התעשייה פועלים מעל 10,000 עובדים וחשופים למקורות תחלואה מסרטנים, יחד עם תושבי הרובעים הצפוניים של העיר. מגמה זו פוגעת בכל תושבי העיר ובריאותם, כפי שמעידים אחוזי התחלואה הגבוהים והצורך בהרחבת בית החולים."
רעות כהן, תושבת יבנה ופעילה במגמה ירוקה, הוסיפה: "התחושה היא שמוכרים אותנו. כל הדיון הציבורי היה בגדר עבודה בעיניים, ללא התחשבות במכלול השיקולים. החלטה כזו היא לא מוסרית ונוגדת את החוק למען הסביבה והציבור."
וחבר המועצה ויו"ר תנועת אשדודים, יניב קקון, התבטא גם הוא ואמר: "לא נסכים לגזרה הפוגעת ישירות בבריאות תושבי אשדוד. אנחנו קוראים לבטל לאלתר את ההיתר להוספת עשרות טונות של חומרים מזהמים ודורשים להפעיל את מלוא הסמכויות נגד המזהמים בהווה ובעתיד. לנשום אוויר נקי זו השאיפה של כולנו, יחד נלחם נגד הזיהום!"