הארכיון הדיגיטלי של אשדוד – פריצת דרך טכנולוגית בשימור ההיסטוריה של העיר

הארכיון הדיגיטלי הייחודי של אשדוד, מספק גישה נרחבת למידע היסטורי רב ומגוון ומסנכרן בין ההיסטוריה המקומית לטכנולוגיה מתקדמת, באמצעות פרויקטים חדשניים ותוך שיתוף פעולה עם צעירי העיר.

צילום: יחצ
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

הארכיון הדיגיטלי של העיר אשדוד הושק במאי 2023 על ידי ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי בניהולו את ד"ר משה דרור – בעל תואר שלישי במדע המדינה והשלטון המקומי בישראל החוקר את התפתחותה של אשדוד מזה שנים רבות. מדובר בארכיון דיגיטלי מלא – היחיד מסוגו בארץ, הנגיש לציבור הרחב ומאפשר במהירות ובקלות רבה להגיע לכל התכנים המצויים בארכיון מכל מחשב או טלפון נייד. במשך 12 החודשים שבין ה-1/8/23 ל-31/7/24 נרשמו נתוני פעילות מרשימים של למעלה מ-39,000 כניסות ומעל ל-127,000 פעולות באתר.

הארכיון מכיל מגוון רחב של חומר דיגיטלי: פרוטוקולים, מסמכים, התכתבויות, פרסומים, תצלומים, מפות, כרזות, סרטים ועוד. חומרים אלו תורמים לאיסוף חלקי הפאזל המייצגים את תולדות אשדוד – הקמתה, צמיחתה והתפתחותה לאורך השנים. צוות הארכיון, הכולל עובדים ומתנדבים מיומנים ומסורים, עוסק באיסוף מידע ממוסדות העיר ותושביה, עיבוד ועריכת המידע, שיפור תמונות ומסמכים, הנגשתם לבעלי מוגבלויות, העלאתם למערכת הדיגיטלית ועוד.

ד"ר דרור פועל לשלב בארכיון בין ההיסטוריה המפוארת של העיר לבין חדשנות וטכנולוגיה מתקדמת ובכך יוצר נקודת מפגש חשובה בין העבר להווה, מה שהופך את הארכיון של אשדוד למיוחד במינו. הוא בוחר לשלב את צעירי העיר בחשיפה לתכני הארכיון ואף בעשייה ובתרומה להתפתחותו.

לאחרונה החלו מתנדבים צעירים ממקיף י"א באשדוד לקחת חלק בפעילות הארכיון במסגרת תוכנית "מעורבות חברתית", לשם קידום הארכיון ברשתות החברתיות בכדי להנגישו לדור הצעיר ובסיוע לעריכת הסרטים שבו. בנוסף, תלמידים ממגמת המחשבים במקיף ז' באשדוד, לינור חן וגבריאל גנדלמן, פיתחו כעבודת הגמר שלהם ל-5 יח' בגרות במחשבים, אפליקציה ייחודית לארכיון, שתאפשר לצעירים להתחרות בחידונים נושאי פרסים.


הארכיון העירוני לתולדות אשדוד – בשמו המלא – מוביל פרויקטים רבים ושיתופי פעולה. עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל השיק הארכיון מנגנון ייחודי המאפשר לתושבי העיר למסור עדויות אישיות מימי המלחמה באופן דיגיטלי. מידע זה מצטרף למידע הרב המתפרסם בנוגע למלחמה הנאסף בידי עובדי הארכיון ומתנדביו האיכותיים, הפועלים לשם כך ללא הרף. בנוסף מקיים הארכיון שיתופי פעולה שונים עם מוסדות אקדמיים וממשלתיים, בהם אוניברסיטת חיפה והספרייה הלאומית.
הארכיון של אשדוד מהווה גשר חשוב בין העבר להווה, ומבטיח שמירה על ההיסטוריה המקומית תוך שילוב טכנולוגיה ודיגיטליות, מה שהופך אותו לנכס יקר ערך לעיר אשדוד ולתושביה.
איציק זכר, מתנדב ותיק בארכיון, מסביר: "לארכיון חשיבות רבה באיסוף, בשימור ובהעברת הידע לתושבים. חשוב שאנשים יכירו את תולדות העיר אשדוד ואת הסיפורים העומדים מאחוריה". שירן, עובדת הארכיון, הוסיפה: "שימור ההיסטוריה הוא דבר חשוב מאין כמוהו ומעורר השראה. למדתי המון על אשדוד ואני נהנית מן העבודה השוטפת ומן האפשרות לסייע למתנדבים להעשיר את הידע שלהם על העיר".


עוד לא ביקרתם בארכיון? הנה הלינק אליו!
https://www.arc-ashdod.com

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן