דוד אסייג במתקפה חריפה: "אזורי התעשייה באשדוד – הפקרות סכנה והזנחה רבת שנים כמו במדינת עולם שלישי"

אסייג מצהיר כי הוא מוותר על התואר "ממונה תיק תפעול", במחאה על מה שהגדיר כ"חוסר שיתוף פעולה מכוון מצד הנהלת העיר".
לדבריו, "כל יום נוסף שבו המצב נותר בעינו הוא יום נוסף של פגיעה כלכלית, תדמיתית ובטיחותית". עיריית אשדוד טרם הגיבה.

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

חבר מועצת העיר אשדוד, דויד אסייג, יוצא שוב במתקפה חריפה על התנהלות העירייה בכל הנוגע לתחזוקת אזורי התעשייה בעיר. במכתב חריף שהעביר הבוקר (ראשון) לראשי המערכת העירונית ולמנכ"ל העירייה, אילן בן עדי, תיאר אסייג את אזורי התעשייה כ"שטח הפקר", כשהם מלאים לכלוך, גרוטאות ורכבים נטושים – מצב שהוא מגדיר כ"אות קלון להתנהלות העירונית".

"מראה של מדינת עולם שלישי"

אסייג ערך בסוף השבוע סיור באזור התעשייה הצפוני – רחובות הקידמה, הבטיחות וההשכלה – ותיאר שורה של מפגעים חמורים: מדרכות מכוסות שמן תעשייתי חלקלק, אבני שפה שבורות, כבישים מלאי חורים וכתמי שמן, ערימות פסולת וזכוכיות שבורות, לצד רכבים נטושים ומשאיות חלודות עם חלונות מנופצים. לדבריו, "המראה מזכיר מדינת עולם שלישי".

בנוסף, ציין כי אין סימון כבישים ומעברי חצייה, דבר שמעמיד בסכנה ממשית הולכי רגל ונהגים. עוד התריע על היעדר מוחלט של צמחייה ירוקה, בניגוד למדיניות ראש העיר לשתילת עצים במרחב .

אסייג הדגיש כי המצב אינו רק מחדל תחזוקתי אלא "פגיעה ישירה בכלכלה העירונית ובתדמית אשדוד". לדבריו, המפעלים והעסקים באזורי התעשייה משלמים ארנונה מהגבוהות בעיר ומהווים מנוע כלכלי מרכזי, אך זוכים להזנחה מתמשכת: "העסקים מספקים מקומות עבודה לאלפי עובדים בעיר, והמרחב הוא חלון הראווה העסקי של אשדוד בפני משקיעים. הזנחתם היא מחדל עירוני מהחמורים ביותר".

צעדים מיידיים לשיקום. במכתבו דרש אסייג מהעירייה לנקוט צעדים מיידיים: ניקיון יסודי ושטיפת מדרכות. הסרת כתמי שמן מהכבישים וסימון מעברי חציה. תיקון ושיקום מלא של מדרכות וכבישים. פינוי כל הרכבים הנטושים. פיתוח סביבתי ושתילת עצים ושיחים. פיקוח עירוני רציף ולא מבצע חד-פעמי.

בסיום המכתב ציין אסייג כי הוא מוותר על התואר "ממונה תיק תפעול", במחאה על מה שהגדיר כ"חוסר שיתוף פעולה מכוון מצד הנהלת העיר". לדבריו, "כל יום נוסף שבו המצב נותר בעינו הוא יום נוסף של פגיעה כלכלית, תדמיתית ובטיחותית שאין לה כל הצדקה".

בקשת התייחסות מעיריית אשדוד נשלחה. כשתגיע נפרסה.

Subscribe
Notify of
guest
2 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
משה אלפסי
משה אלפסי
5 months ago

אסייג החזיק מעמד בגועליציה של לסרי הרבה זמן. כל הכבוד אסייג! לקח לך זמן להבין עם מי יש לך עסק.חבורת נוכלים ואטומים לחלוטין.
עכשיו יזרקו אותך. זה רק עניין של כמה ימים.
לך בראש מורם! אתה מיצצג הגינות ואומץ לב כמו שהבוחרים מצפים.
להעביר ביקורת זה בעיני לסרי גרוע. להוציא את הכביסה החוצה זה בלתי נסלח.
ומה יגיד נכט- ראש הרשימה? תהיה שקט .. הוא לא יוותר על משרת השררה -סגן ראש העיר. נשארת לבד לגמרי אך עם המון הערכה ואשראי ציבורי.
אין לך מה לחפש עם חבורת האפסים המנהלת את העיר.

דורית
דורית
5 months ago

ורב התמונות הן בשעות שלא היה עומס ברחובות. ביום רגיל בשעות העבודה אין חנייה, יש חניות כפולות, אין מעברי חצייה. אז כתבתי לפני שנים לעירייה זה כנראה הגיעה לתיוק הגדול=פח השפח=מחיקת המייל.

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן