בצל האזעקות: חתונה מצומצמת נערכה בבית כנסת באשדוד

בצל המצב הביטחוני והאזעקות הנמשכות במסגרת מבצע "שאגת הארי", נערכה באשדוד חתונה מצומצמת ויוצאת דופן בבית הכנסת "ישמח משה", ביוזמתו ובהובלתו של הרב הראשי רבי חיים שמעון פינטו.

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

החתונה, שתוכננה במקור להתקיים באולם אירועים גדול ובהשתתפות מאות אורחים, הועברה ברגע האחרון לבית הכנסת – זאת לאחר שהרב פינטו קבע כי אין לדחות חתונה, אך יש להתאים אותה לנסיבות הביטחוניות ולהנחיות פיקוד העורף.

בטרם תחילת האירוע, רב בית הכנסת הרב שמואל אוחנה עדכן את המשתתפים על מיקום המרחב המוגן, למקרה שתישמע אזעקה. בני המשפחה והאורחים המעטים שהוזמנו הגיעו בשעות הצהריים, תוך הקפדה על צמצום נוכחות ונקיטת אמצעי זהירות.

הרב פינטו, המכיר את משפחת החתן, עודד את בני הזוג ואת בני משפחותיהם, והדגיש כי ניתן לקיים את השמחה תוך שמירה על ביטחון המשתתפים. תחילה נערכה כתיבת הכתובה והקניין, ולאחר מכן נערכה החופה למרגלות ארון הקודש, כאשר טלית גדולה נפרשה מעל בני הזוג והוריהם. במהלך הטקס אף התקבלה התרעה, אך בסופו של דבר לא הופעלה אזעקה, והחופה נמשכה כסדרה. עם סיומה, פצחו המשתתפים בשירה ובריקודים מצומצמים לשמחת חתן וכלה.

בדבריו בירך הרב פינטו את בני הזוג ואמר: "עלינו להישמע להוראות פיקוד העורף בימים אלו ולשהות סמוך למרחב מוגן. התורה היא תורת חיים – 'וחי בהם' – ואין לסכן חיים. לצד זאת, אנו ממשיכים לקיים את מצוות התורה גם בימים מורכבים אלו".

עוד הוסיף הרב תפילה כי המלחמה תסתיים במהרה וכי עם ישראל ישוב לשגרת חיים בטוחה, תוך בשורות טובות לכלל הציבור.

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן