בעקבות מקרי החרם הרבים בבתי הספר היסודיים והתיכוניים, שהולכים ומתרבים בשנים האחרונות, העלה חבר מועצת העיר אשדוד, מאיר בן חמו, הצעה לסדר במועצת העיר להקמת תוכנית עירונית למניעת חרמות. ההצעה קוראת להנהגת מערך הסברה והדרכה על ידי אנשי מקצוע, יחד עם שיתוף פעולה של מערכת החינוך המקומית וראש העיר ד"ר יחיאל לסרי.
בן חמו מציין כי הורים רבים פנו אליו בבקשה לטפל בנושא, לאחר שגילו כי בתי הספר אינם מעניקים מענה מספק לילדים הסובלים מחרמות. לדבריו, לאחר בדיקה במספר מוסדות חינוך בעיר, התברר כי אין מספיק מודעות והתגייסות לטיפול בתופעה מצד המערכת.
לדברי בן חמו, הנושא קיבל דחיפות רבה יותר לאחר שהתקבלו מספר צעדים ברמה הארצית:
בתאריך 5 בינואר 2025, במסגרת "חוק החרם" שיזמה חברת הכנסת קטי שטרית, הושק מוקד "קול לכולם" – שירות טלפוני המספק מענה מקצועי ותומך לתלמידים המתמודדים עם נידוי חברתי.
בנוסף, ב-11 בפברואר 2025, חבר הכנסת ינון אזולאי הגיש הצעה לסדר דחופה בכנסת בנושא "התמודדות מערכת החינוך עם חרם ושיימינג בקרב תלמידים".

הדיון סביב הנושא התעצם בעקבות המקרה הטרגי של אדווה מרים עובדיה ז"ל, בת ה-13 מעכו, אשר שמה קץ לחייה בעקבות חרם כיתתי ממושך. "אין לנו את הפריבילגיה לחכות לאסון הבא", מדגיש בן חמו. "עלינו לפעול מיידית כדי למנוע הישנות של מקרים כאלה ולספק לתלמידים פתרונות אמיתיים".
ההצעה העירונית למניעת חרמות
בן חמו מציע כי ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, לצד חברי מועצת העיר, יובילו יוזמה עירונית למאבק בתופעה, הכוללת הסברה נרחבת בבתי הספר. ההסברה תכלול שיחות עם תלמידים, העלאת המודעות לנזקים הפסיכולוגיים של חרם ממושך, וכן חיזוק תפקידם של צוותי החינוך בזיהוי וטיפול במקרים של נידוי חברתי.
בן חמו קורא לכלל חברי המועצה לתמוך ביוזמה ולפעול יחד למיגור התופעה: "זו אחריות של כולנו – הורים, מורים, מנהלים ונבחרי ציבור – להבטיח שלכל ילד וילדה תהיה זכות ללמוד בסביבה בטוחה ומכבדת".
RBPxn08Nl0z