זה לא רקוב זה דבש? משרד הבריאות איתר דבש פגום במלון באשדוד

כמידי שנה, שירות המזון בשיתוף עם מועצת הדבש ערך סקר בדיקות דבש לקראת ראש השנה. המשרד ביצע בדיקה מדגמית של 30 דוגמאות דבש שנדגמו מדרכי השיווק ברחבי הארץ. הדוגמאות נבדקו במעבדה לכימיה, בריאות וסביבה במכון התקנים הישראלי ובמעבדת INTERTEK בגרמניה. נבדקו פרמטר

צילום: יח"צ פתאל
שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

משרד הבריאות בשיתוף מועצת הדבש ערך סקר בדיקות דבש לקראת ראש השנה

כמידי שנה, שירות המזון בשיתוף עם מועצת הדבש ערך סקר בדיקות דבש לקראת ראש השנה. המשרד ביצע בדיקה מדגמית של 30 דוגמאות דבש שנדגמו מדרכי השיווק ברחבי הארץ. הדוגמאות נבדקו במעבדה לכימיה, בריאות וסביבה במכון התקנים הישראלי ובמעבדת INTERTEK בגרמניה. נבדקו פרמטרים צרכניים של איכות ושל אותנטיות (מקוריות).
בדוגמאות הבאות נמצאו חריגות מהתקן הישראלי לדבש (ת"י 373) בשתי המעבדות.

להלן פרטי המוצרים בהתאם לסימון שעל גבי האריזה:

"דבש טהור, דבש טבעי מפרחי בר, 1 ק"ג, תוצרת טרייד 1 אוקראינה, יבואן: ס.א. ייבוא מוצרי מזון בע"מ, רמז 35 ראשון לציון, תאריך יצור 04/06/2018 תאריך תפוגה 31/05/2020" . נדגם במלון "לאונרדו פלאז'ה", שד' הים התיכון אשדוד.
במוצר נמצאו חריגות מהתקן במספר פרמטרים של איכות.
במוצר נמצאה חריגה מהתקן בפרמטר של איכות: רמת HMF (הידרוקסי מתילפורפורל).
הרמה המרבית שלHMF ע"פ התקן הישראלי לדבש הינה 80 מ"ג/ק"ג, כאשר במכון התקנים הישראלי נמצאה רמה של 203 מ"ג/ק"ג ובמעבדת INTERTEK בגרמניה נמצאה רמה של 202.1 מ"ג/ק"ג. רמת ה-HMF (הידרוקסי מתילפורפורל) הינה מדד לאיכות הדבש, וערכה עולה עם חימום הדבש ועם משך זמן אחסונו.
בנוסף, נמצאה רמת פרוקטוז וגלוקוז נמוכה מהקבוע בתקן.
כמו כן, נמצאה חריגה ברמת האנזים דיאסטאז.
הרמה המינימלית ע"פ התקן הישראלי הינה 8 יחידות Schade, כאשר במעבדת מכון התקנים הישראלי נמצאה רמה של 1 יח' Schade ובמעבדת INTERTEK בגרמניה לא נמצאה רמה של האנזים.

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן