המתכונים המנצחים לחג השבועות

חג השבועות בפתח, וזה זמן טוב להוציא את המתכונים החלביים, שהופכים למסמר הערב. אבל לפניו מגיע שלב ההתלבטות איזה מאפה נכין, באיזו גבינות נשתמש ועם איזה קינוח נפתיע הפעם? כדי לעזור לכם להתכונן אספנו עבורכם 7 מתכונים מנצחים כולל המבורגר צמחוני עם גבינת חלומי

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואצאפ
שיתוף במייל

עוגת גבינה אפויה עם וניל וקרם ריבת חלב

חומרים לעוגה בקוטר 24 ס״מ:

לקלתית:

200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס מרוסקות

80 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

750 מ״ל גבינה לבנה 9%

2 גביעים שמנת חמוצה

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

לקרם ריבת חלב:

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

120 גרם ריבת חלב

אופן ההכנה:

מכינים את הקלתית: מערבבים פירורי העוגיות עם חמאה מומסת, מהדקים לכיסוי תחתית התבנית וס״מ מהדפנות ומעבירים להקפאה לרבע שעה.

מכינים את מלית הגבינה: מערבלים במיקסר (או בעזרת מטרפה) גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ופודינג וניל לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה.

מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.

יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 15 דקות. מורידים את החום ל-170 ואופים עוד חצי שעה, עד שהוא מתייצבת בשוליים והמרכז נותר רוטט (הוא יתייצב אחרי שהעוגה תתקרר). בסיום האפייה, פותחים חלקית את דלת התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו. מוציאים ומקררים עוד שעה בחוץ ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות ועדיף 6 שעות.

מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר במיקסר לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את ריבת החלב בהדרגה ומקפלים אותה פנימה בתנועות עדינות, כדי שלא לפגוע במרקם של הקצפת.

משחררים את העוגה הקרה מהתבנית ומזלפים עליה שפיצים קטנים של קרם ריבת חלב או מורחים עליה בצורה דקורטיבית קרם ריבת חלב (אפשר ליצור מראה גלי בעזרת כף). שומרים מכוסה בקירור עד להגשה.

 

ספיחה של עגבניות מדורה עם גבינת פקורינו גלילית. ארז קומרובסקי לסוגת

525285417415256

בצק לספיחה:

1 קג קמח לחם של סוגת

250-300 גר מים

250-300 גר שמן זית

1 כף שמרים

1 כף מלח

למילוי:

12 עגבניות בשלות

מלח ים גס

1-2 פלפל חריף אדום קצוץ גס

250 גר גבינת פקורינו כבשים מקומית מיושנת היטב

3 שיני שום קצוצים + חופן עלי צתרה/טימין

או מילוי 2 :

4-5 חצילים בלאדי

200-250 גבינת עיזים לא בשלה מידי

ואגודת בצל ירוק

צרור עלי אורגנו

מעט שמן זית

הכנה:

בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את המים ולאט לאט מוסיפים את השמן תוך כדי לישה בידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד שהבצק נעים ומשיי למגע. מניחים בקערה מכוסה בניילון לתפיחה של שעה עד שעה וחצי, מחלקים ל25 כדורים קטנים ונותנים להם לתפוח מתחת לניילון עוד חצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי:

למילוי העגבניות – חוצים את העגבניות לשנים, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מעט פלפל אדום חריף מלמעלה, צולים בטאבון או בתנור הכי חם שאפשר עד שהעגבניות שרופות מבחוץ, מקלפים ושומרים במסננת, מערבבים עם הצתרה או הטימין והשום ומתקנים תיבול אם צריך

למילוי החצילים:

חותכים את החצילים לקוביות של 1.5 ס"מ מטפטפים עליהם שמן זית בוזקים מלח גס וצולים על תבנית טאבון או תנור חם מאוד עד שזהוב, מניחים במסננת עד שמתקרר לטמפ' החדר, מערבבים עם עלי אורגנו ובצל ירוק.

אופן האפייה:

פותחים כל כדור בצק לעיגול קטן 10-12 ס"מ מניחים את אחד המילויים על הבצק כמעט עד הקצה,

צובטים ב 4 פינות ואופים בטאבון או בתנור החם על תבנית מחוממת מראש טוב טוב

לחם שום ירוק

256551652

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם של סוגת

650 גר מים קרירים

25 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים

30 גר מלח

1/3 כוס שמן קונפי שום

250 גר קונפי שום מסונן

חצי כוס עלי אורגנו מופרדים

400 גר' גבינת כבשים מגורדת וקצ'קבל טובה

אופן ההכנה:

לשים את הקמח עם השמרים והמים עד לקבלת בצק אחיד מס דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה, מוסיפים את השמן ועלי האורגנו ולשים עד שהבצק מתאחד שוב עם השמן ומרגיש חלק ונעים,

מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון ונותנים לתפוח כ 3/4 שעה הופכים את הבצק ומקפלים אותו מס פעמים ממשיכים עוד 3/4 שעה בהתפחה, מחלקים את הבצק ל 3 מרדדים כל חלק למלבן, מפזרים עליו את שיני השום קונפי, ומגלגלים לנקניק( 3 נקניקים) מסובבים כל נקניק מסביב לעצמו כמו בורג ומיד מסובבים לשבלול סוגרים את הקצה מתחת לשבלול כדי שלא יפתח מניחים על נייר אפייה. מתחת לניילון ומתפיחים עוד כשעה וחצי – שעתים, אופים ב 240 מעלות או עד שמוכן.

לזניה משוגעת עם בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

2515414526256

(צילום: רונן מנגן)

מי אמר שהכנת לזניה צריכה להיות עבודה קשה? את הלזניה הזו הכנו מדפי פסטה קפואים. במקום לסדר שכבות מוקפדות בתבנית שולקים את העלים במים, מניחים בחופשיות בתבנית עם רוטב וגבינות ואופים.

מצרכים ל 6 מנות

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים של Surgital מופשרים במקרר

2 כפות שמן זית Cirio

20 עלי בזיליקום

4 כדורי מוצרלה טרייה של ״מחלבנה״

קרועים לפיסות בינוניות

4 כפות גדושות גבינת פרמזן DOP מגוררת

לעגבניות צלויות:

250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים

2 כפות שמן זית Cirio

מלח ופלפל שחור גרוס

לבשאמל תרד:

1 שקית (890 גרם) עלי תרד קפואים של "טבע פרוסט" מופשרים

50 גרם חמאה צרפתית של Flechard

מלח ופלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

3 כפות קמח

1 ליטר חלב

מכינים את העגבניות הצלויות: מחממים תנור ל 200- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים עגבניות שרי בתבנית, מתבלים ב 2- כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים כ- 20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.

בינתיים מכינים בשאמל תרד: סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

מרכיבים את הלזניה: מחממים תנור ל 180- מעלות ומשמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).

בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל- 3-2 יריעות ומבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים. מוסיפים עלי בזיליקום ו 3/4- מכמות הגבינות ומערבבים שוב.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

טירמיסו וופל אגו

18178252593524

מצרכים: לתבנית אינגליש אחת:

קערה עם כ-500 מ״ל אספרסו או קפה נמס במים חמים

מעט ליקר קפה לפי הטעם

4 אריזות וופל אגו

4 חלמוני ביצה

70 גר׳ סוכר

קורט מלח

1כף יין מרסלה

500 גר׳ מסקרפונה

250 שמנת מתוקה

אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים מעט ליקר קפה שאוהבים (קלואה לדוגמא) עם האספרסו, ומניחים בצד.

מרתיחים מים בסיר בינוני.

בקערת מיקסר מניחים את חלמוני הביצה, הסוכר והמלח וטורפים מעל לסיר עם המים הרותחים עד ש הסוכר נמס למגע האצבע. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה ומעבדים.

מוסיפים את המרסלה וממשיכים לטרוף.

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים לעבד על מהירות איטית-בינונית עד שהמסות מתאחדות לקרם. מוסיפים לאט את השמנת המתוקה, שמעט משחררת את הקרם אבל מעבדים עוד כמה דקות כדי שהוא לא יהיה נוזלי מידי. כשהקרם מתחיל להתייצב מוציאים מהמיקסר.

לתבנית אינגליש:

מסדרים ניילון נצמד בתוך התבנית, כך שנוכל להוציא את הסמיפרדו בקלות מהתבנית לאחר שקפא.

טובלים וופל אגו לכמה שניות בקפה שהתקרר, מנערים היטב ומניחים בתחתית התבנית.

מסדרים כך שכבה שלמה של וופלים.

מוזגים מעל השכבה, שכבה של קרם.

חוזרים שנית על הפעולה ומסדרים שכבה שנייה של וופלים טבולים בקפה.

מעליהם שכבה של קרם עד סוף התבנית.

עוטפים בניילון נצמד ומקררים.

אופצייות להגשה:

מוציאים מקירור, בוזקים אבקת אפייה, פורסים ומגישים.

מקפיאים. מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת הגשה. מסירים את הניילון הנצמד, בוזקים אבקת קקאו, פורסים ומגישים לאחר 10-20 דקות בטמפ׳ חדר.

חלוז צ'רקסי. ארז קומרובסקי לסוגת

12417412652

לבצק:

500 גר קמח רב תכליתי של סוגת

1+1/2 כוסות מים

3/4 כף מלח שטוחה

למילוי:

גבינת ג'בני עיזים מגורדת

או ריקוטה יבשה מחלב עיזים

שום ירוק קצוץ דק (החלק הירוק של העלים) או בצל ירוק קצוץ דק

לשים במשך מס דקות את הקמח המים והמלח מחלקים ל 10-15 כדורים ומניחים בקערה עם שמן תירס לאחר כשעה שעתיים בשמן פותחים את הכדורים ביד ועל משטח משומן כמו מופלטה, הבצק חייב להיות דק דק במרכז הבצק מניחים את הג'בני המגורדת ומפזרים עלי בצל ירוק ואפשר גם נענע!

מגלגלים לנקניק ומסובבים לשבלול בדיוק כמו לבורקס טורקי מועכים טיפה,

אופים בתנור או בטאבון חם כ 10-15 דק עד הזהבה.

נ.ב.

זו היא ווריאציה על חלוז ולא המתכון הצ'רקסי המקורי למי שתהה.

המבורגר חלומי עם פטריות בשילוב איולי כמהין

06808606

(צילום: גליה אבירם)

מי שרוצה להפתיע בחג השבועות עם מתכון מקורי ומנצח, להלן מנה עיקרית חגיגית ויפה ומתאימה לשולחן החג:

שף אילן פנחס, השף הראשי של רשת מסעדות ההמבורגר המובילה BBB, מעניק מתכון להמבורגר חלומי ופטריות בשילוב איולי כמהין.

המבורגר חלומי ופטריות עם איולי כמהין, מתכון ל- 6 מנות.
מרכיבים לקציצה:

5 ביצים.

15 פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות גס (250 גרם).

15 פטריות שמפיניון בינוניות חתוכות גס (250 גרם).

חצי בצל סגול קצוץ דק (100 גרם).

250 גרם גבינת חלומי מגורדת.

חצי כוס קמח (100 גרם).

שן שום אחת קצוצה.

ענף אחד של בצל ירוק קצוץ דק.

2 כפיות שטוחות מלח (10 גרם).

אופן הכנת הקציצה:

בקערת ערבוב טורפים את הביצים היטב ומוסיפים את כל המוצרים מלבד הקמח ומערבבים.

לאחר שהמסה אחידה מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שיוצאת מסה אחידה וטיפה דביקה.

מניחים את המסה בתבניות סיליקון בצורה המבורגר, ואופים בתנור ,שחומם מראש ל180 מעלות, למשך 10-15 דקות או השחמת הקציצה.

עם הוצאת הקציצות מתנור יש להוציא מתבנית הסיליקון למניעת לחות.

מרכיבים לאיולי כמהין:

250 גרם מיונז הלמנס (קופסא קטנה)

חצי כף מחית פטריות כמהין שחורות.

חצי כף חרדל דיג'ון גרגירים.

קורט פלפל שחור גרוס.

5 זיתי קלמטה קצוצים דק

אופן הכנת האיולי:

מערבבים בעזרת מטרפה עם המרכיבים עד להתחברות עם המיונז, חשוב לא לערבב יותר מידי שהמיונז לא יתפרק.

מרכיבים להרכבת הלחמנייה:

1 לחמניית המבורגר, עדיף מקמח מלא.

1 קציצת חלומי פטריות.

כף איולי כמהין.

עלה אחד של חסה.

4-5 פרוסות מלפפון חמוץ.

2-3 פרוסות חטיף ציפס בטטה( מומלץ מאוד לא חייב).

הרכבת ההמבורגר:

צורבים את הקציצה על מחבת חמה עד להשחמה, ניתן גם על גריל פחמים.

על בסיס הלחמנייה מורחים את האיולי ומעליו מניחים את החסה והמלפפון החמוץ.

שמים את הקציצה הצרובה ומפזרים את החטיף בטטה מעל.

הצטרפו לקבוצת הוואצאפ של אשדוד 10:
כבר הורדתם את האפליקציה של אשדוד10?

הורדה לאנדרואיד:

[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
[ajax_load_more container_type="div" post_type="post" offset="1" destroy_after="10"]
דילוג לתוכן