ashdod10 logo

"עמים וטעמים – אשדוד 2018": מעל 40 אלף מבקרים באו לטעם מאכלי עדות

הצלחה אדירה לפסטיבל "עמים וטעמים 2018" של החברה לתיירות אשדוד. 70 סוגי מנות ב-10 שקלים בלבד ושלל הופעות מוזיקה ומעל 40 אלף איש ביקרו ביומיים של פסטיבל מהמוצלחים שידעה העיר בשנים האחרונות. היה טעים
ענת ביגר | חמישי, 17 מאי 2018 15:24
"עמים וטעמים – אשדוד 2018":  מעל 40 אלף מבקרים באו לטעם מאכלי עדות צילום: פבל ושוקי אלישע

להצלחה גדולה שכזאת לא ציפו גם בחברה לתיירות, אשר יזמה והפיקה את הפסטיבל זאת השנה השנייה ברציפות. מעל 40 אלף איש מכל חלקי הארץ הגיעו במשך 2 ערבי הפסטיבל שנערך השנה בגן אלישבע המיתולוגי.

אין ספק כי הלוקיישן החדש-ישן תרם רבות להצלחת האירוע, השילוב של הפארק הירוק ורחב הידיים הצופה אל השקיעה בחוף לידו הסמוך, יחד עם עשרות הדוכנים ופינות הישיבה המעוצבות ואלפי האנשים במקום – יצרו אווירה מיוחדת במינה אשר כל המבקרים באירוע חשו בה מיד. ביקורת קלה נשמעה מצד תושבים אשר לטענתם קיום הפסטיבל ביום רביעי בו מתקיים השוק העירוני, גרם לבלאגן גדול ואנשים שהגיעו נתקלו בהררי אשפה ובעיית מציאת מקום חניה, על אף שבאירועים מסוג זה בדרך כלל דואגת העירייה להזיז את יום השוק.

במסגרת הפקת הלקחים מן השנה הקודמת, הפעם דאגו "לשריין" מבעוד מועד את הפארק הגדול והיפה, אשר לא אירח אירועים עירוניים במשך כמעט 2 עשורים. גולת הכותרת של הפסטיבל היא מגוון המסעדות המקומיות המופיעות בו – והשנה השתתפו לא פחות מ-50 מסעדות מקומיות אשר הכינו כ-70 מנות שונות והכל ב-10 שקלים למנה בלבד.

בניצוחו וניהולו של השף ירון בן חמו – ניתן היה לפגוש בפסטיבל מנות משלל עדות ומדינות בעולם: סיגר סלמון נורבגי, בטטה הודית, פסטייה מרוקאית, פאד-תאי תאילנדי ועוד שלל מנות מגוונות.

WhatsApp Image 2018 05 11 at 15.11.07

 TP 7338

במהלך 2 ערבי הפסטיבל, הופיעו להקות ריקוד ומוזיקה שונות אשר נגנו סגנונות מוזיקליים שונים: החל ממוזיקה ישראלית, דרך זמרים לטינים ויווניים, המשך בלהקת סמבה ברזילאית אשר עברה בין הקהל – וכלה בהופעה מחשמלת של להקת שפתיים אשר הלהיבה את הקהל.

חשוב לציין כי השתתפות המסעדות בפסטיבל הייתה חינם, במסגרת קידום הסצנה הקולינארית של אשדוד אשר הפכה זה מכבר לשם דבר בכל רחבי הארץ בזכות שפע המסעדות והטעמים הקיימים בה. במהלך החודשיים שקדמו לאירוע, הגיעו עיתונאים וכתבי קולינריה רבים לסיורים מקדימים במסעדות, וגם באירוע עצמו התארחו כתבים רבים אשר פירגנו לעיר – ובגדול.

בחברה לתיירות מבטיחים כי אחרי "פסטיבל המרק" המקורי ופסטיבל האוכל המוצלח, ישנן כבר תכניות נוספות לפיתוח בתחום הקולינארי, ובהחלט יש למה לחכות.

הוסף תגובה

תגובות לא ראויות תוך שימוש בביטויים העולים כדי לשון הרע יימחקו מהאתר.