ashdod10 logo

מתכונים מנצחים לשבועות

לקראת חג השבועות, המתכונים החלביים, הופכים למסמר הערב ומקבלים את מרכז הבמה. אבל לפניו מגיע שלב ההתלבטות – איזה מאפה נכין, באיזו גבינות נשתמש, עם איזה קינוח נפתיע הפעם? כדי לעזור לכם להתכונן אספנו עבורכם 7 מתכונים מנצחים לחג השבועות. וגם מתכון לעוגת וניל של האפייה הגדולה אסטלה, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף"
מערכת האתר | חמישי, 10 מאי 2018 01:15

חלוז צ'רקסי

לבצק:

חלוז צרקסי 9

 

טירמיסו פטל ללא גלוטן וחיטה

טרמיסו מתכון להכנה קרדיט יחצ

לקראת הביכורים, המותג הבינלאומי המוביל ללא גלוטן "שייר" מציע לכם גרסה חדשה ונטולת גלוטן של הקינוח האיטלקי המפורסם: עוגיות ספוג קלאסיות וקרם מסקרפונה. טעים בציפוי פטל מתוק וריחני ושבבי שוקולד מביאים תוספת פירותית ומתוקה לשולחן שלך

500 גר קמח רב תכליתי של סוגת

1+1/2 כוסות מים

3/4 כף מלח שטוחה

למילוי:

גבינת ג'בני עיזים מגורדת

או ריקוטה יבשה מחלב עיזים

שום ירוק קצוץ דק (החלק הירוק של העלים) או בצל ירוק קצוץ דק

לשים במשך מס דקות את הקמח המים והמלח מחלקים ל 10-15 כדורים ומניחים בקערה עם שמן תירס לאחר כשעה שעתיים בשמן פותחים את הכדורים ביד ועל משטח משומן כמו מופלטה, הבצק חייב להיות דק דק במרכז הבצק מניחים את הג'בני המגורדת ומפזרים עלי בצל ירוק ואפשר גם נענע!

מגלגלים לנקניק ומסובבים לשבלול בדיוק כמו לבורקס טורקי מועכים טיפה,

אופים בתנור או בטאבון חם כ 10-15 דק עד הזהבה,

ארז קומרובסקי, מפתח הקמחים של סוגת

לקראת שבועות, המותג הבינלאומי המוביל ללא גלוטן "שייר" מציע

מתכון קל ופשוט להכנה – טירמיסו פטל ללא גלוטן וחיטה

לקראת הביכורים, המותג הבינלאומי המוביל ללא גלוטן "שייר" מציע לכם גרסה חדשה ונטולת גלוטן של הקינוח האיטלקי המפורסם: עוגיות ספוג קלאסיות וקרם מסקרפונה. טעים בציפוי פטל מתוק וריחני ושבבי שוקולד מביאים תוספת פירותית ומתוקה לשולחן שלך!

המרכיבים:

1 חבילה של עוגיות ספוג (Savoiardi) של שייר Schar

300 ג' פטל

100 ג' סוכר

250 ג' גבינת מסקרפונה

250 ג' גבינת ריקוטה דלת שומן

200 ג' גלידה

1 מקלון וניל

או

סוכר וניל בורבון

100 ג' שבבי שוקולד

אופן ההכנה:

הנח שכבה של עוגיות ספוג על מגש אפייה. השאר מעט פטל בצד לצורך קישוט, רסק את
היתר והנח על גבי עוגיות הספוג. ערבב את גבינת המסקרפונה, הגבינה הלבנה דלת השומן, הסוכר ומקלון הווניל. הקצף את הקרם עד שהוא יציב וקפל אל תוך התערובת יחד עם 70 ג' שוקולד קצוץ.

מזוג את הקרם על הפטל. קרר במשך 3 שעות או במשך הלילה.

לקשט עם הפטל הנותר ושבבי השוקולד טרם ההגשה.

לזניה פסטה עם קישואים וגבינות ברוטב נפוליטנה

לזניית פסטה עם קישואים וגבינות צילום רחלי קרוט

מצרכים לתבנית בגודל 20X30:
1/2 חבילת דפי לזניה, לא מבושלים
3 זוקיני/קישואים, לא קלופים
1מיכל (200 גרם) גבינת שמנת או ריקוטה או מסקרפונה
1 קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת (מחולקת ל-150 גרם ועוד 50 גרם בנפרד)
2 ביצים
2 כפות קמח – לא חובה
10 עלי בזיליקום
2 צנצנות רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור

אופן הכנה:
חותכים את הזוקיני לאורכם לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ וקוצצים דק את עלי הבזיליקום. מערבבים בקערה את הגבינות עם הביצים והקמח – שימו לב לשים רק 150 גרם גבינה צהובה, השאר מיועד לחלק העליון. מוסיפים את עלי הבזיליקום. בתבנית שמתאימה לתנור שמים 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומורחים כך שתיווצר שכבה דקה. מניחים דפי לזניה אחד לצד השני בלי שהדפים יעלו אחד על השני. מניחים מעל דפי הפסטה 1/4 מכמות הגבינות ומורחים בצורה שווה על כל הפסטה. מזלפים 1/4 מכמות הרוטב ומניחים הפעם שכבות של פרוסות זוקיני. חוזרים על הפעולה כאשר פעם אחת שמים עלי לזניה ופעם אחת זוקיני (סה"כ 2 שכבות דפי פסטה ו-2 שכבות פרוסות קישואים/זוקיני). בשכבה האחרונה, אחרי רוטב העגבניות, מפזרים את שאר הגבינה הצהובה.
עוטפים את התבנית עם הלזניה ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד הזהבה, בערך 20 דקות.

לזניה פסטו בשלושה צבעים

לזניה פסטו מהירה בשלושה צבעים מאסטר שף צלם אפיק גבאי 1

בדרך כלל, הכנת הרטבים היא המשימה שלוקחת הכי הרבה זמן בהכנת לזניה. הלזניה של מאסטר שף קלה להכנה בעזרת ממרחים איטלקיים מוכנים. מה שנותר הוא רק לסדר בתבנית ולאפות ומתקבלת לזניה יפהפייה וחגיגית.

חומרים:

לתבנית פיירקס מלבנית עמוקה:

1 חבילת עלי לזניה

לרוטב הירוק:

1 גביע (250 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה

3 כפות פסטו איטלקי מאסטר שף

לרוטב אדום:

3 כפות ממרח עגבניות מיובשות איטלקי מאסטר שף

1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף

לרוטב לבן:

3 גביעי (750 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה

200 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם פרמזן מגוררת

לקישוט:

6 עגבניות שרי פרוסות

6 עלי בזיליקום

אופן ההכנה :

• מחממים תנור ל-200 מעלות.

• מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הירוק.

• מערבבים בקערה את חומרי הרוטב האדום.

• מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הלבן.

• משמנים תבנית, מניחים כף רוטב אדום ומפזרים בתחתית התבנית. מניחים שכבה של עלי לזניה, רוטב ירוק, עלי לזניה, חצי מכמות הרוטב הלבן, עלי לזניה, הרוטב האדום, עלי לזניה ויתרת הרוטב הלבן. מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום.

• מכסים ברדיד אלומיניום ואופים חצי שעה. מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהכל שחום ומבעבע.

מאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות

מאפה פילו צילום בועז לביא

חומרים:

תבנית מלבנית בגודל 25 x 30 ס"מ

1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'

100 גרם גבינת קאשקבל מגוררת

3 ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס

8 עלי פילו מופשרים

1/4 כוס שמן זית

2 כפות רוטב ארביאטה של קנור

לציפוי והקרמה:

1 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור

1/4 כוס מים

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה טורפים היטב את השמנת המתוקה, הגבינות והביצים עד לקבלת בלילה

חלקה ואחידה. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.

2. משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים בתוכה עלה פילו. מורחים על העלה 2 כפות

מרוטב הארביאטה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף.

3. יוצקים 1/3 מבלילת הגבינות ומורחים. מניחים 2 עלי פילו נוספים מעל ומברישים במעט שמן זית.

ממשיכים באותו האופן פעמיים נוספות ומסיימים בשכבה של 2 עלי פילו המכסה את הכל.

4. מערבבים את רוטב הארביאטה עם המים, יוצקים מעל הפילו ומורחים לשכבה אחידה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפה כשעה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינת
מוצרלה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים חם.

מוס מסקרפונה עם שוקולד לבן

רשת קפה גרג משיקה לחג השבועות בכל סניפיה עוגת גבינה חגיגית במיוחד: מוס מסקרפונה עם שוקולד ולרונה לבן במילוי פרלין קרמו, וחושפת את המתכון להכנה גם בבית.

ψ欁⒆ 拽讬谞讜讞 诇讞讙 砖讘讜注讜转 注讜讙转 诪讜住 诪住拽专驻讜谞讛 讛诪讞讬专 42 砖讞 爪诇诐 讗住祝 诇讜讬 3 Custom

עוגת המוס מסקרפונה בציפוי שוקולד משלבת בתוכה שוקולד ולרונה לבן במילוי פרלין קרמו. העוגה עשירה, רכה ונימוחה בפה, בטעם ביתי ובמרקם אחיד.

מתכון:

מוס מסקרפונה - גבינת מסקרפונה 380 גר, גבינת שמנת 380 גר, 200 גר חלב, 1 מקל וניל ( תוכן ), 40 גר סוכר, 8 גר ג'לטין עם 40 גר מים

אופן הכנה:

מחממים את החלב עם המקל וניל והסוכר ומוסיפים את הג'לטין עד שמקבלים מרקם אחיד ומכבים את האש, יוצקים את המסה החמה על המטבעות שוקולד הלבן ומחברים את המסה למרקם אחד, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים ומערבבים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד ומסה חלקה, מקציפים את השמנת מתוקה הקצפה רכה ומקפלים לתוך השמנת המוקצפת את המסה ומחברים הכל יחדיו.

מלית פרלין קרמו:

250 גר חלב, 165 גר שמנת, 3 גר ג'לטין מעורבב עם 10 גר מים,

4 חלמונים, 240 גר שוקולד ולרונה מריר

אופן הכנה:

חלב ושמנת מחממים על האש, לקראת רתיחה מוסיפים ג'לטין, עושים השוואת טמפ' עם החלמונים ומחזירים לבישול קצר ועדין על האש עד שהמסה מסמיכה ( מרקם כמו של טחינה ), יוצקים על השוקולד המריר וטורפים עם מטרפה עד שמקבלים מרקם חלק, יוצקים לתבנית שקעים פרלין ומקפיאים.

קראנצ' נוגט:

100 גר שוקולד מריר ולרונה

100 גר מחית נוגט ולרונה

90 גר קורנפלקס

אופן הכנה:

ממיסים את השוקולד המריר על בן מארי ומוסיפים את הנוגט ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים את הקורנפלקס ומאחידים.

ציפוי גלאסאז' שוקולד ולרונה:

200 גר שמנת מתוקה, 200 גר שוקולד מריר ולרונה,

אופן הכנה: מחממים את השמנת, לפני רתיחה מכבים ומוסיפים על השוקולד ומאחדים את המסה עד לקבלת מרקם חלק.

מוזגים את הציפוי כאשר הקינוח קפוא על משטח רשת ומכסים עם הציפוי את כל הקינוח ונותנים לו להתקרר.

 פוקצ'ה פריכה וטעימה ללא גלוטן וחיטה

מתכון פוקצה לשבועות קרדיט יחצ

המצרכים:

2 ביצים

קורט מלח

קורט סוכר

50 גרם סודה

אופן ההכנה:

מפו את הקמח אל תוך קערה גדולה, צרו במרכז הקערה חור ופוררו לתוכו את השמרים.

פזרו את הסוכר על השמרים ולאחר מכן ערבבו עד לקבלת בצק מקדים עם 150 מ"ל חלב פושר ומעט מאד קמח.

כסו את התערובת והניחו אותה לנוח ולתפוח במקום חמים במשך 10 דקות

במקביל הכינו מי מלח בעזרת הרתחת מים, מלח וסודה לשתייה במחבת ותנו למי המלח להתקרר בצד.

הוסיפו את יתר המרכיבים לבצק המקדים תוך כדי הוספה הדרגתית של הנוזל. הבצק צריך להיות אחיד, חלק וגמיש.

חלקו את הבצק לשמונה חלקים שווים וצרו מקלות או צורות בייגלה לפי איך שאתם אוהבים.

טבלו את הצורות במי המלח על ידי שימוש בכפית מחוררת,

הניחו אותן על מגש אפייה אשר מרופד בנייר אפייה ופזר מעל מלח גס.

כסו את המגש והנח לבייגלה לתפוח במקום חמים במשך  30 בינתיים חמם את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס.

אפו את הפוקצ'ה  במשך כ- 20 דקות עד שצבעם נהיה חום זהוב.

עוגת גבינה אפויה עם פודינג וניל

עוגת גבינה אפויה בניחוח וניל צלם אסף אמברם 2 Custom

מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק פריך:

300 גרם קמח "מאסטר שף"

קורט מלח

150 גרם חמאה קרה בקוביות (3/4 חבילה)

100(6 כפות) גרם אבקת סוכר

30 גרם (2 כפות)שקדים טחונים

1 חלמון

למלית גבינה:

150 גרם שמנת חמוצה

1 חבילה פודינג וניל "מאסטר שף" עם גרגירי וניל אמיתי

300 גרם גבינת שמנת

600 גרם גבינה לבנה 9% שומן

40 גרם חלמונים (2 חלמונים)

33 גרם (3 כפות)סוכר

3חלבונים

140 גר' סוכר (כ-3/4 כוס)

הוראות הכנה:

מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים. מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט. מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מחממים תנור ל- 160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ. מניחים נייר אפייה על הקלתית, מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.

מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות. עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף, יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים. מחממים תנור ל-230 מעלות. אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין. מורידים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

באדיבות כוהנת האפייה הגדולה אסטלה, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף"

ריזוטו מפסטה עם ירקות ירוקים וגבינות

 ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות של ברילה צלם אסף אמברם

מצרכים ל-8 מנות:


1 בצל לבן, קלוף
2
כפות חמאה
2
כפות שמן זית
2
זוקיני ירוקים או קישואים
3/4
כוס אפונה עדינה, מופשרת
1
ו-1/2 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
3
כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
1/2
כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
מלח ופלפל שחור

להגשה:

גבינת פרמזן מגורדת דק

אופן הכנה:

- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
-
בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
-
חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
-
מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים.
-
מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
-
מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
-
מעבירים לקערת הגשה, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.