ashdod10 logo

חיים ביחד, מבשלים ביחד: הזוגות שמנהלים מסעדות באשדוד

למעלה מ-50 מסעדות ושפים מקומיים יכינו 70 מנות שונות המציגות מסע קולינארי חובק עולם, והכל ב-10 שקלים בלבד למנה במסגרת פסטיבל "עמים וטעמים". לרגל המאורע ישבנו עם חלק מהשפים, בני זוג אשר פתחו יחדיו את המסעדה. שבוע הבא בימים רביעי וחמישי (9-10/5) בגן אלישבע
ענת ביגר | שישי, 04 מאי 2018 14:21

לרגל פסטיבל "עמים וטעמים" שייערך בשבוע הבא על ידי החברה לתיירות אשדוד זו השנה השנייה, נפגשנו עם זוגות שמנהלים ביחד מסעדה, מבשלים ביחד והם גם יבואו לבשל בפסטיבל בגן אלישבע.

״הולנד צ'יפס״: חפשו את צ'יפס הבטטה

איזבל וסטיבן ריאוול חיו חיים שקטים ונוחים מאוד בעיירה קטנה בהולנד. הם קנו בית חדש, לאיזבל היתה עבודה מצויינת ולסטיבן – מסעדה גדולה. "הגשמנו את כל החלומות שלנו. בית גדול וחדש שבדיוק סיימתי לעצב אותו, עבודה טובה, ילדה מקסימה – ואז סטיבן אמר: בואי נעלה לישראל, אני רוצה שהילדה תגדל בסביבה יהודית". המפתיע בסיפור הוא שסטיבן בכלל לא יהודי, והוא זה שהתעקש לעלות לארץ, בעוד איזבל התנגדה, חששה ובעיקר לא רצתה לוותר על הקן שטיפחה בעמל כה רב. "זה לא עזר לי. הוא כל כך רצה, מעומק הלב, שהבת שלו תגדל במדינה יהודית". וכך, תוך חודשים ספורים, הם ארזו את החיים ועלו לאשדוד, רק כיוון שיש לה חברה אחת בעיר ובגלל שסטיבן התלהב מהחופים היפים. "אין לנו משפחה בכלל, אבל כאן פתאום נהייתה לנו משפחה, וכל השכנים והלקוחות אימצו אותנו באהבה".

הולנד ציפס אוסנת גואטה3

לפני כשנתיים הם פתחו את "הולנד צ'יפס", מקום קטנטן שמנסה וגם מצליח להביא לאשדוד את הטעם האמיתי של הפיש אנד צ'יפס ההולנדי המפורסם. מאחורי הדלפק, בחיוך גדול, סטיבן מעיף לאוויר ערימה לוהטת של צ'יפס שיצאה מהמחבת הרותחת, כדי לאוורר אותו, ואולי זה הסוד ליצירת צ'יפסים נפלאים, קריספיים מבחוץ ועסיסיים מבפנים. אבל השוס האמיתי הוא הצ'יפס בטטה (שזכה לאחרונה בתואר "צ'יפס הבטטה הטעים בישראל" ע"י מבקר האוכל של עיתון "הארץ"), מקלונים דקיקים ופריכים של בטטה מתוקה שמתערבלים בפה במרקם מושלם.

את הצ'יפס הם מייבאים מהולנד ובמקביל עובדים עם חקלאי מקומי על פיתוח זן מקומי מתאים. גם המיונז והרטבים מגיעים כמובן מהולנד, ובכל בוקר הם מכינים רוטב בוטנים עם קארי שמרים את טעמי הפיש אנד צ'יפס לגבהים חדשים.

והפיש? זהו דג קוד טרי, בשרני ועסיסי, שצופה בבלילה וטוגן בשמן עמוק, גם הוא מגיע לדרגת שלמות כמו הצ'יפסים, קריספי ועסיסי בו זמנית. בין הסועדים מתרוצצת בתם בת ה-7, מאל, מגישה מנות, מחבקת בחום את האורחים וקופצת בטבעיות בין השפה ההולנדית לעברית.

הולנד צ'יפס, רוגוזין 74/6, טל' 050-8086303

״רונג'אן״: הקדחת הצהובה שהולידה מסעדה

avi runjan yoni haziz

"שמעתם על הקדחת הצהובה? זו המחלה שחליתי בה. זה קורה להרבה גברים מערביים. התאהבתי באשה תאילנדית, תוך חודש הייתי נשוי לה ו-3 חודשים אח"כ היינו בארץ" מספר אבי אביטל ומסתכל בהערצה על זוגתו הקטנטנה, רונג'אן, שנעה בשקט במטבח במהירות אדירה בין הסירים והווקים, כאן בוחשת, פה מתבלת ומחייכת לעברו באהבה. מהר מאוד גילו החברים של אבי את נפלאות הבישולים של אשתו הטריה, והחלו לנהור אליו, עד שהוא הבין שיש כאן משהו מיוחד. "התחלנו לבשל ארוחות לאירועים קטנים ואז קיבלנו בטחון ופתחנו מקום קטן שהתרחב למקום גדול יותר". רונג'אן המסעדה הומה אדם כל שעות היום ונראה שאבי מכיר את כולם, עובר משולחן לשולחן, ממליץ על מנות, מתעדכן בחידושים. אבל למטבח הוא לא מעז להיכנס, וכך גם אף אחד אחר. "רונג'אן לא נותנת לאף אחד לגעת בסירים או לבשל חוץ ממנה. אם רונג'אן לא נמצאת – המסעדה סגורה!" מכריז אבי בפסקנות. ובאשר למנות? מדובר באוכל תאילנדי אמיתי, כמו שתמצאו בכפרים בתאילנד, בלי פרשנות מערבית, עם חומרי הגלם המקוריים שמיובאים במיוחד מתאילנד, ולצידם אפשר לשתות גם בירה תאילנדית מקורית ועוד משקאות מוגזים תאילנדיים. את כולם גם אפשר לרכוש הביתה.

את מחית הקארי מכינה רונג'אן בעצמה ואפשר לפגוש את טעמיה במרק הקארי הסמיך והמקורי שקוביות בטטה משתכשכות בו ובמנות הקארי הנוספות. מולים גדולים ועסיסיים טובלים ברוטב חמוץ-מתוק-מלוח ממכר, סלט אטריות ושעועית עם פירות ים, עגבניות וכרוב מאתגר את חובבי החריף ואיך אפשר בלי בננה לוטי לקינוח, עם המון סירופ שוקולד וחלב מרוכז?

בפסטיבל הקרוב, יגישו לנו את הספרינגרול הצמחוני ומנת פאד תאי קלאסית.

רונג'אן, מקס נורדאו 24, אשדוד 08-8645710

״נמסטה״: חביב האשכנזים

namaste yoni haziz

אם תציצו למטבח של מסעדת נמסטה תוכלו לראות את הטאבון הלוהט, מעין בור פעור ולוהט שלתוכו מדביקים הטבחים עיגולי בצק שהופכים בשניות לנאן – הלאפה ההודית האוורירית שעוטפת ברכות את הרישמי טיקה והצ'יקן טיקה ורטביהם נספגים לתוכה. "ישראלים מאוד אוהבים אוכל הודי, בעיקר האשכנזים", מכריז בחיוך יואל, בעליה של המסעדה. גם הוא אחראי על האירוח וקבלת האורחים, תוך שהוא מסביר להם על המנות ועל התיבול המיוחד, בעוד אשתו, סיבל, נמצאת במטבח ועובדת עם הטבחים שמגיעים מהודו לעבוד במסעדה. המנות כולן הודיות אותנטיות, התבלינים מקוריים וגם אופן ההכנה. "הגענו לארץ מבומביי ופתחנו בשנת 91 מקום קטן של אוכל מהיר. אז עדיין לא היו בארץ תבלינים הודיים אז היינו מביאים הכל מבומביי. היום כבר יש הכל כאן, אבל הטבחים עדיין הודיים, ורק הם מבשלים אצלנו". בתפריט ניתן למצוא מגוון מנות המאפיינות את המטבח של צפון הודו עם לא פחות מ-10 סוגים שונים של נאן, צ'יקן טיקה, צ'יקן קארי מסאלה, וגם מגוון גדול של מנות צמחוניות. את החריפות, אגב, מתאים הצוות על פי הלקוח, כך שמי שלא ואהב חריף, לא צריך לדאוג שהפה יחל לבעור.

כמו בשנה שעברה, גם השנה ב"נמסטה" יגישו את מנת הבטטה-ווארה הצמחונית.

נמסטה, הטיילת 20, 08-8562437

״צ’פלין״: בסגנון רטרו

צפלין מיכל ורומן חן בוקר

רומן חזנוב ומיכל שטרית הכירו בזמן שעבדו יחד במסעדה. החיבור הזוגי הוביל את שני הצעירים להגשים את חלומם ולפתוח מקום משלהם – "צ'פלין" שמו, מקום בילוי מגניב המעוצב בסגנון רטרו של שנות ה-40 עם תקליטים ישנים וסרטי שחור-לבן, כשאר ברקע מתנגנת מוזיקת ג'אז קצבית. המקום מציע אוכל ברמה גבוהה לצד תפריט אלכוהול וקוקטיילים מגוון – והכל במחירים שווים לכל כיס. לכבוד הפסטיבל, מכינים לנו ב"צ'פלין" מנת מיני בורגר של קציצת בשר בקר. תש"ח 11, טלפון: 054-5577659