ashdod10 logo

חורף טעים במיוחד: פסטיבל המרקים הגדול באשדוד

למשך שבוע אחד - 30 ממסעדות העיר יוסיפו לתפריט מנת מרק מיוחדת במחיר של 10 שקלים בלבד. שיחה עם שתי נשים שמכינות מרקים מעלפים
מערכת האתר | שישי, 09 פברואר 2018 02:54

"עבור מרבית האנשים 'חורף זה מרק', ועבורנו בחברה לתיירות זאת הזדמנות נהדרת להציג עוד זווית של העולם הקולינרי הרב-תרבותי של העיר, כפי שאנו עושים לאורך כל השנה בסיורים קולינריים ובפסטיבל "עמים וטעמים" שהפך שם דבר ברמה הארצית" כך אומר יוני חזיז, מנהל פרויקטים בחברה לתיירות אשדוד. "המטרה שלנו היא להמשיך ולחשוף את כל אותן מסעדות מקומיות בפני הציבור הרחב בעיר ובארץ, כדי להמשיך ולמצב את אשדוד בתור מעצמה קולינרית של ממש".

כדי לקבל טעם ריח וצבע מאותו פסטיבל מרקים מדובר קפצנו לכמה מסעדות, חלקן קטנות כמו זו שנמצאת באמצע המדרגות בחלקו האחורי של הפסאג' במרכז המסחרי ברובע א', שם נמצאת המסעדה "אצל מרסל". למי שאינו מכיר, נכונה הפתעה נעימה בדמות פנינה קולינארית קטנה וביתית, המציעה מאכלים אותנטיים על טהרת המטבח המרוקאי. מאחורי הסירים נמצאת מרסל נוימן. נוימן, המגיעה מבמקור מעכו, אלמנה+1, סבתא ל-4 נכדים ו-3 נינים, בת 68 (אך נראית הרבה פחות), מכינה מידי יום מיטב מאכלים אשר קנו לה מעריצים רבים הפוקדים את המקום הקטן (ארבעה שולחנות בסה"כ) באדיקות של קנאים.

642642624247

איזה מרק את מכינה לפסטיבל?

"לפסטיבל אני מכינה מרק אפונה. בדר"כ, אני אוהבת להכין אותו עם חתיכות קבנוס מעושן אבל אינני רוצה להגביל אנשים אז הפעם אוותר. ועדיין, יש לי כמה "טריקים" לעשות אותו מיוחד הרבה יותר ממה שאנשים מכירים"

מה הסיפור שעומד מאחורי המרק?

"מדובר במרק קל ופשוט מאוד להכנה, מאז שאני ילדה אין חורף שעובר בלי שאני אוכלת אותו לפחות פעמיים בשבוע. זה מרק שממש מחזיר אותי לילדות במרוקו, בית חם ושמח המונה 8 נפשות, למטבח של אמא שהייתה מכינה אותו יחד עם לחמניות מיוחדות שהייתה אופה ומגישה לצד המרק"

46242452

 אז מרק זה רק בחורף?

"בבית אצלי, רק בחורף, בקיץ אין אצלי מרק. כמו שלא אוכלים חמין בקיץ, זה אותו הדבר".

את "אלאדין בשדרה" הנמצאת ברחוב מרטין בובר, מנהלים ביד רמה כבר 16 שנה בני הזוג אתי ואלי אלקובי. אלי הוא סקיפר ובעלים של ספינת דיג – מביא את הדגים הטריים בכל יום אל המסעדה, אותה מנהלת אתי זוגתו, אשר מקבלת את האורחים בחיוך גדול מאיר פנים.

לאתי לא היה לרגע ספק איזה מרק היא תכין לכבוד הפסטיבל. "מה זאת

אומרת? רק ח'רירה."

גם לך זה מרק שמזכיר את הילדות?

"קודם כל - בוודאי , אין משפחה מרוקאית שהמרק הזה אינו חלק מהזיכרון הקולינארי שמלווה אותה, אבל בסופו של דבר – מדובר במרק פשוט להכנה, מזין, ומעל הכל – טעים נורא".

"משמעות המילה ח'רירה בערבית “משי” על שום מרקמו הרך. זהו מרקם ייחודי- סמיך מחד אך גם עדין ואוורירי מאידך. ישנן המון גרסאות למרק הזה וכל אחת מן הסתם מכינה אותו מעט אחרת, אני למשל נוהגת לבשל קטניות כמו חומוס ועדשים בתוספת של אטריות דקיקות, ובסוף לא שוכחת להוסיף מיץ לימון סחוט בשביל הטעם החמצמץ המוכר והאהוב.

הוסף תגובה

תגובות לא ראויות תוך שימוש בביטויים העולים כדי לשון הרע יימחקו מהאתר.