ashdod10 logo

איך אומרים מאסטר שף בטורקית?

השף חן זולוטוב ממסעדת "אידי" באשדוד, השתתף בתחרות שפים בינלאומית בטורקיה וחזר הביתה עם שתי מדליות כסף. "זו הייתה חוויה מדהימה. נפתחה לי דלת לעוד דברים ורצון לכבוש עוד פסגות ולחפש דרכים נוספות להתפתח"
שגיא הרשקו | חמישי, 02 נובמבר 2017 18:44

במשך 14 השנים האחרונות שף חן זולוטוב מכין את המנות הכי יפות, טעימות ומדליקות במסעדת 'אידי' באשדוד. את השבוע האחרון זולוטוב יציין לטובה ברזומה שלו. השבוע הוא סיים את המבחן האחרון במסגרת לימודיו להשגת דרגת דן גורמה 5, הדרגה הגבוהה ביותר אותה יכול להשיג ונכנס לליגה של הגדולים כשהשתתף בתחרות.

תחרות השפים הבינלאומית נערכה בעיר אנטליה שבטורקיה. זולוטוב הוזמן על ידי השפים חי שוורץ, ראש המשלחת ושף גבריאל פנחסוב, סגן נשיא השפים והטבחים הישראלי לקחת חלק במשלחת הישראלית, שמנתה 8 שפים לנסוע לתחרות על מנת לייצג את ישראל בכבוד בטורקיה. הטורקים אפילו ערכו להם מחווה קטנה כאשר המשלחת הישראלית נכנסה לאולם, נוגן השיר 'ימים יגידו' של אייל גולן.

70505875473673

בתחרות השתתפו מדינות רבות מחבל הבלקן וביניהם: אלבניה, רומניה, קפריסין וכמובן טורקיה. בלילה לפני התחרות מאמן הנבחרת, שף איציק חליווא, הכין את כל השפים שנמנו במשלחת לקראת הרגע המכונן, נתן להם את הערות הבונות והכווין אותם. התוצאה הייתה הצלחה מסחררת 8 מתמודדים ישראלים שהרכיבו את המשלחת הקטנה ביותר בתחרות, שמנתה כ-1,000 מתחרים, צברה את סכום המדליות הגבוה ביותר וחזרו לארץ עם לא פחות מ-17 מדליות.

השפים התמודדו במספר מקצים ובהם: פיצה, דגים, אבוקדו, אוכל מודרני, עוגות ראווה ועוד, כאשר זולוטוב עצמו התמודד במקצה אוכל מודרני ובמקצה דגים. זולוטוב ניגש מול צוות השופטים, שמנה 9 שפים מכל רחבי העולם והציג לפניהם את שתי המנות שהכין. במקצה הדגים הכין פילה לוקוס על מצע של גזר צבעוני ואספרגוסים ואילו במקצה האוכל המודרני הציג בפניהם אינטרפטציה משלו של מעורב ירושלמי, שמורכב מ: כבד אווז עם מח עגל, לבבות אווז עם ג'לי עמבה ובירה וספונג' של זעתר. שתי המנות זיכו את השף זולוטוב במקום השני ובמדליות הכסף.

זולוטוב : "זו הייתה חוויה מדהימה. איגוד השפים והטבחים הישראלי בראשות שף חיי שוורץ וגבריאל פנחסוב, הוקם למען שפים וטבחים, תומך ומעניק לכולם הזדמנויות ופרגון מקצועי, שרק שם אפשר לקבל ולא בשום איגוד אחר. התחרות הזאת גרמה לי לתחושת רעב, לא שובע. זה פתח לי דלת לעוד דברים ורצון לכבוש עוד פסגות ולחפש דרכים נוספות להתפתח ולהמשיך להתחרות ולכבוש עוד יעדים בחיים".