ashdod10 logo

שטראוס תקים באשדוד חממת מזון טכנולוגית

שטראוס תקים "פוד־טק ואלי" באשדוד אחרי שהוכרזה כאחת הזוכות במכרז החממות של המדען הראשי, בשטראוס נערכים להשקעות בטכנולוגיות המזון שירוכזו בעיר אשדוד. שטראוס הזוכה במכרז החממות של המדען הראשי. החממה החדשה של שטראוס, שתיקרא פוד־טק האב, תמוקם באשדוד
ענת ביגר | חמישי, 12 יוני 2014 14:15

שטראוס תתמקד בהשקעות במכלול טכנולוגיות הקשורות לתחום המזון ונותנות מענה לכל אורך "שרשרת המזון", כגון חומרי גלם, שיטות חקלאיות, תהליכי ייצור, חומרי אריזה ועוד. במסגרת תוכנית החממות של המדען הראשי כל חממה קולטת בכל שנה כארבע חברות חדשות אשר זוכות למימון של כ־2 מיליון שקל. מתוך סכום זה מדינת ישראל מקצה 85%, והחממה משקיעה את השאר ומקבלת נתח משמעותי מהבעלות על החברות.

לדברי תומר הרפז, סמנכ"ל אסטרטגיה, לעיתון כלכליסט , "יצאנו למסע הטכנולוגי לפני שלוש־ארבע שנים אחרי שהבטנו על העולם שבו אנחנו פועלים והבנו שהצרכים של בני האדם בתחום המזון משתנים כל הזמן.

שינוי כזה מצריך התערבות של טכנולוגיה אשר יכולה לטפל במחסור צפוי במזון, לספק אוכל בריא ואף לייצר במחירים נמוכים יותר את המזון כדי שיהיה אפשר להוריד את המחירים". לדבריו, "התחלנו לחפש בישראל ובעולם טכנולוגיות פורצות דרך בתחום וראינו שאנחנו יכולים להקים בישראל את הפוד־טק ואלי' כמו הסיליקון ואלי".

בראש החממה יעמוד יונתן ברגר, יזם ואיש תעשיית המזון, ולצדו הועמד צוות הכולל מומחים מתחום טכנולוגיות המזון. בתוך כמה חודשים אמורה החממה לקלוט את החברות הראשונות. לדברי הרפז, "מרבית החברות הולכות להיות אצלנו לפחות שנתיים. חברה אשר נגלה שהיא מעניינת תזכה להשקעה משטראוס, ואם היא לא תהיה קשורה לתחום שלנו, נשמח להפנותה לכל הגופים האסטרטגיים שאליהם אנחנו קשורים בחממה והם יוכלו להשקיע בחברות".