ashdod10 logo

הוילה האירופאית של לחמני

גאווה אשדודית וישראלית: לראשונה זכה צוות אדריכלים ישראלי -אשדודי שעיצב ותכנן את ביתו צמוד הקרקע של חבר מועצת העירייה ד"ר אלי לחמני, ברובע י"ז במקום הראשון בתחרות האדריכלים היוקרתית European Property Awards שנערכת זו השנה ה-15 (צילומים: שי אפשטיין)
רבקה יניב | חמישי, 27 נובמבר 2014 14:56

על צוות האדריכלים של משרד "זהבי אדריכלים" שפועל באשדוד מ-1980 נמנים האדריכלים אליהו זהבי- הבעלים של המשרד, יהודה זהבי, משה גז ודניאל אוחנה. הפרס בו זכה המשרד הוא בקטגוריית בתים פרטיים באירופה. הבית בעל המראה הפיסולי, עמד בסטנדרטים האדריכליים האירופיים ועיצובו הייחודי כמו גם שילוב רעיונות בנייה אקולוגיים ושמירה על איכות הסביבה, הציבו אותו בראש הקטגוריה. לאחרונה השתתף צוות האדריכלים הזוכה בערב גאלה שנערך בלונדון ובו קיבלו תעודה על זכייתם, וחשיפה תקשורתית רחבה.

המוסד International Property Awards עורך מדי שנה תחרות שנתית בין פרויקטים יוקרתיים ברחבי העולם (לפי חלוקה של אזורי יבשות). התחרות מחולקת לקטגוריות שונות, ביניהן, יזמות למגורים, ארכיטקטורה, עיצוב פנים, ועוד. פאנל של 70 שופטים מומחים בתחומים שונים בענף הנדל"ן, מדרגים את הפרויקטים ובוחרים את המצטיינים. כשמטרת התחרות היא להכיר במצוינות של פרויקטים שונים ולקדם את הסטנדרטים הבינלאומיים בענף. יש לציין, שזו הפעם הראשונה בה ישנה נציגות של משרד אדריכלים ישראלי בתחרות.
הבית ששטחו 450 מ"ר בנויים המתחלקים בין 3 קומות שמחברת ביניהן בנוסף למדרגות גם מעלית, בנוי על מגרש ששטחו 600 מ"ר. מדובר בבית אקולוגי שכולל מערכת למחזור וטיהור מים ובמים האפורים שמתקבלים משתמשים להשקיה, מערכת החשמל של הבית היא חסכונית והבית מאופיין בניצול מרבי של אור וצל בעיצוב חללי הבית. גורם חשוב שהשפיע על תכנון המבנה היה מסלולה של השמש, במטרה להכניס פנימה כמה שיותר אור טבעי. על הגג הוקצו 80 מ"ר לפאנלים סולאריים שיספקו חשמל לכל צרכי הבית בחנייה מוצבת עמדת טעינה למכונית החשמלית של לחמני.

הבית עומד בסטנדרטים האדריכליים האירופיים המחמירים ביותר ומעוצב באופן מהפכני ופורץ דרך. צוות השופטים ראה במבנה יצירת אמנות של ממש ובחר בו לבית השנה באירופה, בקטגוריית בתים פרטיים, תוך הדגשת יתרונותיו האקולוגיים ושמירתו על איכות הסביבה, כיאה לבית אירופאי אמיתי.

בניגוד למרבית הבתים בישראל ובעולם, שאת קונסטרוקציית העמודים והקורות שלהם מבקשים האדריכלים להסתיר ככל הניתן, כאן הבחירה היתה הפוכה. הקונסטרוקציה מקיפה ועוטפת את חללי המגורים ולא רק שאינה מוסתרת, להיפך: היא בולטת בלובנה על רקע קירות הבית, שחופו בגרניט-פורצלן חום ונדמים שקועים. המבנה הוא בעל צורניות יוצאת דופן שכמו נחצב מאבן.
בשלב הבא של התחרות הבית ייצג את ישראל באירופה ויתחרה נגד יתר היבשות באותה קטגוריה.

 

טקס קבלת הפרס כריס שארפ. האדריכלים: אליהו זהבי (הבעלים), יהודה זהבי, משה גז ודניאל אוחנה